Emne på «Brukerdiskusjon:Telaneo»

Sammendrag av Telaneo

Tall er vist ikke alltid like lett.

Pdstud1975 (diskusjonbidrag)

Hei! Bare et lite innspill/forslag. Du skriver at tallord under 13 skal skrives med bokstaver – og det er jeg helt enig i. Men i tilfeller hvor vi har to sammenstilte tall, og det ene er over 13, bør begge tallene skrives med siffer. I dette tilfellet ønsker vi også å vektlegge tidspunktet/tallverdien. Derfor mener jeg det bør stå "2 minutter og 30 sekunder" – ikke "to minutter og 30 sekunder". (se feks Korrekturavdelingen og Språkrådet) Og for øvrig – takk for ditt årvåkne blikk her på WP!

Telaneo (diskusjonbidrag)

Huh. Man lærer vist noe nytt hver dag. Bare hyggelig for overblikket! Prøver å holde et godt øye på siste endringer!

Migrant (diskusjonbidrag)

Det blir vel det samme med 2 timer, 6 minutter og 3 sekunder også det er jo fortsatt sammenstilt, eller ? Med vennlig hilsen Migrant. redigert flyttet på 'og'

Telaneo (diskusjonbidrag)

Avhenger litt av situasjonen vil jeg tro, men i sportstilfeller hvor personen løper/skøyer/whatever et løp på X timer, Y minutter og Z sekunder, legges det vel en del trykk på tiden, så da skal det vel skrives som tall i så fall. Vil jeg tro.

Pdstud1975 (diskusjonbidrag)

Migrant: Ja, i prinsippet. Særlig om en ønsker å vektlegge tallverdien. Det samme gjelder for tilfeller som «Budsjettet økte med 7 prosent» eller «Turen tar 5 minutter». Det er ingen fasit her, men det er det jo ikke alltid i språk :)

Migrant (diskusjonbidrag)

Hva med lengde på youtube-snutter og andre kortfilmlengder gjelder vel samme der. Ps. Har lenket opp en del youtube-snutter/opptak med info om filmopptakslengder for vanlig avspillingshastighet i flere skøytemesterskapsartikler. Med vennlig hilsen Migrant.

Telaneo (diskusjonbidrag)

I de tilfellene finner jeg det lite nyttig å nevne lengde på videoer, siden det finner leseren fort ut av. Eventuelt hvis det er et spesifikt sted i videoen som leseren skal rettes til, så er det mulig med YouTube å lenke direkte til et sted i videoen, mens ellers ville jeg skrevet MM:SS, siden dette er formatet vanligvist brukt på videonettsider, så da burde det være lett for leseren å koble disse sammen og finne frem til riktig sted.

Pdstud1975 (diskusjonbidrag)

Enig med Telaneo. Ikke nødvendig å opplyse om full lengde. Men dersom du viser til en spesifikk scene i en lang video, kan du fint skrive 05:32 (om det aktuelle klippet for eksempel starter etter 5 minutter og 32 sekunder)

Migrant (diskusjonbidrag)

Disse lenkene er hovedsakelig lagt inn under avsnittet for eksterne lenker i de respektive artiklene noen meget få er brukt som referanse og med henvisning til tidspunkt i filmsnutten som i referanse nr 2 i denne skøyteløper-artikkelen om Yoshiyuki Shimizu eller som i mesterskapsartikkelen om Allround-VM på skøyter 1966, menn. Med vennlig hilsen Migrant.

Telaneo (diskusjonbidrag)

Tviler på at full lengde er nødvendig her. Måten det er vist til eksakt tidspunkt ser jeg ikke stort problem med.

Migrant (diskusjonbidrag)

Hvorfor ikke, synes ikke det er noe problem å nevne i det hele tatt for det gir en indikasjon på hvor mye som er filmet og hva man kan forvente seg av innhold siden lengden det tar for et par å gå et distanse er ganske forutsigbart utifra sluttiden som jo er oppgitt i artikkelens resultatsammendrag, slik at man kan gjøre et overslag for å se hvor mange par som muligens kan være med på filmsnuttene. I tillegg kan man jo også beregne hvor lang tid man har for å se fulle lengde på de aktuelle filmsnuttene, og har man ikke tid akkurat da så slipper man jo å trykke. Med vennlig hilsen Migrant

Telaneo (diskusjonbidrag)

Det er ikke vanskelig for leseren å finne ut av at en video er alt for lang til å se på etter å ha trykket på den, og da tar det ikke lang tid å backtracke tilbake til artikkelen. Det burde også være noen indikasjoner av hvor lang videoen er fra før av. Det er åpenbart at en full video av en sportsevent kommer til å være ganske land. En youtube-video for en sang derimot er på noen minutter. Den beskrivende teksten burde gi en slik indikasjon fra før av.

Migrant (diskusjonbidrag)

Så istedenfor videosnuttens lengde bør jeg heller fortelle kort hva som er innholdet på lenken altså til hvor langt i arrangementet som det vises fra ? Det synes jeg blir vanskelig med kort forklarende / beskrivende tekst, så jeg vil helst la det stå slik. For på flere av lenkene står det jo navnet på mesterskapet og del 1, del 2 eller del 3 og da synes jeg det blir vanskelig å beskrive konsist hvor i arrangementet filmsnuttene starter fra og slutter hen. Del 1 er jo gjerne i starten av arrangementet men del 2 hvor starter den ? og da synes jeg at tidslengden gir en grei indikasjon på hva som er med. Med vennlig hilsen Migrant.

Telaneo (diskusjonbidrag)

Teksten skal bare gi en indikasjon om videoen er på minutter, halvtime, time, ish. Nøyaktighet her er ikke spesielt viktig. Et mesterskap tar da tid, så det burde være åpenbart at videoen antagelig er relativt lang, spesielt hvis den er delt opp i flere deler. Spørsmålet for leseren blir antagelig om videoen er noe som kan sees på . Er den kort nok, er svaret ja. Evenutelt kan personen komme tilbake. OG hvis personen har trykket på lenken, tar det ikke lang tid å komme seg tilbake til artikkelen. Det er ingen fare i og ikke ha den der og det blir overflødig å spesifisere noe som man kan ta et omslag om hvor langt er, og nøyaktig lengde ikke er viktig.