Saffron Hill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Saffron Hill
Saffron Hill, EC1 (2) - geograph.org.uk - 1930153.jpg
Basisdata


Saffron Hill
51°31′13″N 0°06′24″V

Saffron Hill er ei gate i sentrale London, i bydelen Camden. Den går fra Charterhouse Street på grensa mellom City of London og Camden nordover til Clerkenwell Road. Gata har navn etter safranløken, som grodde her på vestbredden av Fleet i middelalderen.

Utover på 1700-tallet ble området langs Fleet Londons første forstad, og utvikla seg etter hvert til et av byens fattigste, mest overbefolka og kriminelt belasta strøk. Etter napoleonskrigene tiltrakk området seg mange immigranter fra Italia, og det ble etter hvert kjent som «Little Italy»[trenger referanse]. Saffron Hill var hovedgata i Little Italy. I Oliver Twist har Charles Dickens har lagt den onde Fagins skumle bolig til Saffron Hill.

Etter at den åpne kloakken Fleet var blitt overbygd som Farringdon Road, ble området gradvis bedre. Saffron Hill nøt også godt av nærheten til den mer fasjonable Hatton Garden, og har som sin mer kjente nabo et preg av juvelérvirksomhet.

Saffron Hill utgjorde gjennom deler av 1800-tallet en del av en administrativ enhet (liberty) sammen med Hatton Garden, Ely Rents og Ely Place, som i 1889 ble en del av grevskapet London. I 1900 ble Saffron Hill en del av Holborn borough, til omorganiseringa i 1965 gjorde Saffron Hill til en del av Camden.