SQL Server Integration Services

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
SQL Server Integration Services
Utvikler(e)Microsoft
Nettstedtechnet.microsoft.com

SQL Server Integration Services (SSIS) er en databaseprogramvare for Microsoft SQL Server som kan brukes til å utføre et bredt spekter av oppgaver innen datamigrering. SSIS er en plattform for dataintegrasjon og arbeidsflytapplikasjoner, og har datavarehus-verktøy til uttrekk, transformasjon og lasting (ETL). Verktøyet kan også brukes til å automatisere vedlikehold av SQL Server-databaser og oppdatering av flerdimensjonale datakuber.

Instruksjonene lagres i en SSIS-pakke, som kan lagres i en fil eller på et lager med et hierarkisk navneområde i en SQL Server-instans. I begge tilfeller lagres pakkeinnholdet på XML-format.

Historie[rediger | rediger kilde]

SSIS ble utgitt samtidig med Microsoft SQL Server 2005, og erstattet Microsoft sin daværende Data Transformation Services. SSIS kan brukes på Microsoft SQL Server 2005, 2008, 2008 R2, 2012, 2014 og 2016, med unntak av utgavene Express og Workgroup.

Funksjoner[rediger | rediger kilde]

SSIS import/eksport-veiviseren lar brukeren opprette SSIS-pakker som flytter data fra en enkelt datakilde til et mål uten transformasjoner imellom. Data kan raskt flyttes fra en rekke kildetyper til en rekke måltyper, inkludert tekstfiler og andre SQL Server-instanser.

Utviklere kan opprette og vedlikeholde SSIS-pakker med et utviklingsverktøy basert på Microsoft Visual Studio. Verktøyet har både dra-og-slipp-brukergrensesnitt for å redigere SSIS-pakker, samt skriptmiljø for å skrive programmeringskode.

En pakke inneholder en rekke elementer som definerer en arbeidsflyt. SSIS har mange innebygde transformasjoner,[1] inkludert aggregering, revisjon, datakonvertering, trening av modell for datautvinning, dimensjonsprosessering, avledet kolonne, eksportere og importere kolonne, for løkke-container, foreach-container, fuzzy oppslag, fuzzy gruppering, OLE DB-kommando, partisjonsprosessering, pivotering, anti-pivotering, radtelling, endringstrege dimensjoner, begrepsutvinning og begrepsoppslag.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Integration Services Transformations». Microsoft. Besøkt 22. mars 2013. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]