SK Trollhättan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
SK Trollhättan
Stiftet1989
Nettsidehttp://www.sktrollhattan.se/
Idrettsgren(er)Hurtigløp på skøyterRediger på Wikidata
LandSverige
By/kommuneTrollhättan kommune

Skridskoklubben Trollhättan også kjent som SK Trollhättan er en idrettsforening i Trollhättan, stiftet i 1989 av skøytegruppen i Trollhättans SK.[1] Styreleder siden starten i 1989 og frem til 2012 var Benno Johansson, og fra 2015 er det Christer Lorentzon som er styrets leder. Klubbens trener, Mattias Hadders, er også svensk landslagstrener i hurtigløp på skøyter.

På midten av 1990-tallet var SK Trollhättan en av Sveriges fremste skøyteklubber. Idrettsforeningen tok flere SM-titler og hadde i tillegg mange aktive med i de svenske ungdoms- og juniorlandslagene. Anna Björemark var under flere år en av Sveriges fremste kvinnelige skøyteløpere i hurtigløp.

Etter en periode når man hadde vanskeligere med å rekruttere ungdommer. Har klubben nå gjenopptatt sin plass i Sverige-eliten. I januar 2011 vant SK Trollhättan SM-gull i lagtempo. I laget gikk David Andersson, Emil Ström og Hampus Larsson.

I februar 2011 arrangerte idrettsforeningen Ungdoms-SM i Slättbergshallen og ble beste klubb i dette mesterskapet.

Den 19. november 2011 kom David Andersson, SK Trollhättan, på tredjeplass på 3000 meter i verdenscupen for junior, i Bjugn. David Andersson deltok i Vinter-OL 2014.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Bengt – Årets idrottsledare ser bara framåt» (svensk). 25. januar 2011. Besøkt 15. august 2020. 

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]