SK Beveren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
SK Beveren
Sportkring Beveren
Stiftet1936
Nettsidehttps://www.waasland-beveren.be/
Idrettsgren(er)Fotball
HjemmebaneFreethiel stadion
Kapasitet8 190
LigaProximus League
LandBelgia
By/kommuneBeveren
StedBeveren
Administrasjon
StyrelederDirk Huyck
HovedtrenerNicky Hayen
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Sportkring Beveren er en belgisk fotballklubb fra byen Beveren i Øst-Flandern. Klubben ble grunnlagt i 1936 og lagets draktfarger er gule med rød underdel, mens bortedraktene er helhvite. Waasland-Beveren spiller for øyeblikket i den øverste divisjonen Jupiler Pro League, og spiller sine hjemmekamper på Freethiel stadion.

Klubben het tidligere KFC Red Star Haasdonk inntil de skiftet navn til KV Red Star Waasland i juni 2002 etter å flyttet til den tidligere hjemmebanen til K. Sint-Niklase SKE (som gikk konkurs på samme tid). Navnet Waasland refererer til regionen hvor byene Haasdonk og Sint-Niklaas er hjemmehørende. I løpet av sommeren 2010 slo KV Red Star Waasland seg sammen med KSK Beveren under nåværende navn og flyttet fra Sint-Niklaas til Beveren for å spille på et større stadion. KSK Beveren var for øvrig en tidligere belgisk seriemester som på 2000-tallet slet med økonomiske problemer.

Klubben har per dags dato ikke vunnet noen trofé av større betydning, og spilte i landets øverste divisjon for første gang fra 2012/2013-sesongen.

Kjente spillere med tilknytting til klubben[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]