SCM Râmnicu Vâlcea

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
SCM Râmnicu Vâlcea
Stiftet1973 som AS Chimistul Râmnicu Vâlcea
Nettsidehttps://scmrmvalcea.ro/scm/
HjemmebaneSala Sporturilor «Traian»
Kapasitet2000
ForbundRomanias Håndbalforbund
LigaLiga Națională
LandRomania
Administrasjon
trenerFlorin Pera
Kit left arm linesonwhite.png Kit body whitesholders.png Kit right arm linesonwhite.png
Kit shorts.svg
Kit left arm whiteborder.png Kit body collarwhite.png Kit right arm whiteborder.png
Kit shorts.svg

SCM Râmnicu Vâlcea er en håndballklubb for kvinner fra Râmnicu Vâlcea i Romania, som spiller i den rumenske eliteserien Liga Națională. Navnet til 2013, da klubben ble oppløst, var CS Oltchim Râmnicu Vâlcea.[1] I 2013 fikk klubben navnet HCM Râmnicu Vâlcea, og i 2018 nåværende navn.

Klubben ble etablert 27. juni 1973 under navnet «A.S. Chimistul Râmnicu Vâlcea». Den var en del av et sportsprogram iverksatt av det lokale kjemiselskapet, som nå heter Oltchim). Lagets første trener var Constantin Cinca. Under hans ledelse rykket laget opp fra 3. til 2. division i 1980. To sesonger senere rykket laget, som nå ble ledet av den nye treneren Constantin Popescu, videre opp til Liga Națională.

Den 1. oktober 1989 ble klubbens navn endret til «CSM Oltchim Râmnicu Vâlcea», og igjen til det nåværende navnet 1. mai 1997, da klubben ble en privat klubb.[2] Forstavelsen CS står for Clubul Sportiv, som er rumensk for «sportsklubb».

Klubben har blitt rumensk seriemester i alt 16 ganger, og 13 ganger cupmester. De vant EHF Cupen i 1984 og 1989, og cupvinnercupen i 2007.

18. april 2010 gikk Oltchim Râmnicu Vâlcea til finalen i Champions League for aller første gang. Finalekampene endte med tap 52–60 for det danske laget Viborg HK. Dette var også første gang en rumensk handballklubb var i finalen siden CS Știința Bacău i 1986.

Kjente spillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]