SAS Braathens

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Artikkelen omhandler det tidligere selvstendige datterselskapet i SAS-gruppen «SAS Braathens». For dagens norske virksomhet i SAS, se Scandinavian Airlines.
SAS Braathens
SAS Braathens
IATA: BU – ICAO: CNO
Callsign SCANOR
Grunnlagt 2004
Avviklet drift 2007
Hovedflyplasser Oslo lufthavn, Gardermoen
Bonusprogram EuroBonus
Lounge SAS Scandinavian Lounge
Allianse Star Alliance
Antall fly 56
Destinasjoner 40
Morselskap SAS AB
Hovedkontor Fornebu
Nøkkelpersoner Ola H. Strand (adm.dir.)
Nettside www.sasbraathens.no

SAS Braathens var fra 2004 til 2007 Norges største flyselskap. Selskapet ble etablert da den norske delen av SAS og Braathens i 2004 fusjonerte til et heleid datterselskap av SAS-gruppen som opererte med eget driftssertifikat. Den 1. juni 2007 ble selskapet en integrert del av SAS, og skiftet navn til SAS Norge. Flyselskapet hadde sin base ved Oslo lufthavn, Gardermoen, og var dessuten den største av de tidligere fire SAS-enhetene. SAS Braathens hadde sitt hovedkontor i kontorkomplekset Diamanten på Fornebu, og hadde rundt 3.750 ansatte.

Selskapet opererte ruter med utgangspunkt i Oslo-basen til de fleste stamlufthavner i Norge, så vel som til en rekke europeiske destinasjoner. Rutenettverket strakk seg fra Longyearbyen i nord til Las Palmas i sør. I 2006 fraktet selskapet om lag 9 millioner passasjerer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

luftfartstubbDenne luftfartrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.