Søråshøgda barnekor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Logo Søråshøgda barnekor

Søråshøgda barnekor er tilknyttet Skjold menighet i Bergen og Norges KFUK-KFUM. Barnekoret er det tallmessig største av de rundt 150 barnekorene innen KFUK-KFUM-bevegelsen.

Antall medlemmer ligger for tiden på rundt 110. Medlemsmassen kommer hovedsakelig fra områdene rundt Skjold, Apeltun og Søråshøgda skole, og består av barn i alderen 4 til 13 år.

Det var Torill Hansen Kongsbakk og Ellen E. Fasmer som tok initiativ til å starte koret i 1985. De første årene foregikk øvingene på Søråshøgda skole, men nå er de flyttet til Skjold kirke. For øvrig er Skjold kirke den mest brukte arenaen for korets opptredener. Her synger koret både under gudstjenester og i forbindelse med egne konserter og arrangementer.

Den røde genseren med korets logo er korets ”varemerke”. For hvert halvår får de som har vært med, utdelt en stjerne som sys på genseren.

Korets avdelinger[rediger | rediger kilde]

Koret er inndelt i fire fargegrupper etter alder: Grønn, gul, blå og rød gruppe.

  • Grønn gruppe: 4 og 5 år
  • Gul gruppe: 1. og 2. trinn
  • Blå gruppe: 3. og 4. trinn
  • Rød gruppe: 5. til 7. trinn

Med jevne mellomrom arrangeres ”Barnemix”, der koret får anledning til å holde konsert for foreldre og familie, foruten at de som vil, kan få opptre med sang, musikk, sketsjer og fortelling av vitser.

Konserter og opptredener[rediger | rediger kilde]

Koret har sunget og opptrådt i mange kirker rundt omkring på Vestlandet, og har også stått på scenen i storstuer som Grieghallen og Troldsalen. Julekonserter med dramatisering av julebudskapet har vært holdt i mange kirker i bergensområdet. Påskespill med drama, dans og sang har også stått på programmet flere ganger. Sykehjem og omsorgssentre i Fana og Ytrebygda har ofte fått besøk av koret, noe de eldre alltid har satt stor pris på. Koret har også opptrådt på kjøpesentre i nærområdet. Koret har sunget flere ganger under kulturdagene i Fana og Ytrebygda.

Koret gir støtte til mange ulike ideelle organisasjoner og gode formål. Overskuddet fra korets arrangementer har gjennom årene skaffet tusenvis av kroner til hjelpetrengende. Eksempler på dette er aksjonen ”Ved til eldre i Korskirken (Bergen) menighet”, støtte til kreftsyke barn, SOS-barnebyer og Ma'Ma Children's Center i Manila.

Kassett- og CD-utgivelser[rediger | rediger kilde]

1987 - Her er vi (Kassett)

1992 - Mange barn på samme jord (Kassett)

1995 - Musicalen Sakkeus (Kassett)

1999 - Kom, la oss samles (CD)

2004 - Jorden vi bor på (CD)

2010 - 25-års sang-glede (CD)

2013 - Jul med Søråshøgda barnekor (CD)

Repertoar[rediger | rediger kilde]

Søråshøgda barnekor har et repertoar som spenner over alt fra kristne sanger til tradisjonelle barnesanger og folkeviser. Den viktigste siden ved koret er nok barnearbeidet. Det musikalske aspektet kommer i annen rekke, selv om man også bestreber seg på å få koret til å klinge så godt som mulig.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]