Søndager med Cybèle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Søndager med Cybèle
orig. Les dimanches de Ville d'Avray
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår1962
Prod.landFrankrikes flagg Frankrike
Lengde110 min.
Språkfransk
Bak kamera
RegiSerge Bourguignon
ManusforfatterSerge Bourguignon
Antoine Tudal
Bernard Eschassériaux
Basert på«Les dimanches de Ville d'Avray» av Bernard Eschassériaux
MusikkMaurice Jarre
Eksterne lenker

Søndager med Cybèle [1], (originaltittel: Les dimanches de Ville d'Avray) er et fransk drama fra 1962 regissert av Serge Bourguignon med en roman av Bernard Eschassériaux som forelegg.

Søndager med Cybèle omhandler en troskyldig, men traumatisert, soldat som innleder et tragisk vennskap med en 11-årig jente. Filmen ble nominert til både Oscar for beste fremmedspråklige film og beste originalmusikkden 35. Oscar-utdelingen i 1963, hvorav den vant førstnevnte.

Handling[rediger | rediger kilde]

Pierre lider av hukommelsestap etter en ulykke, hvor han kan ha drept en ung vietnamesisk jente når han forsøkte å lande med det skadde flyet sitt. En sykepleier, Madeleine, bor sammen med ham. Når Pierre får øye på Cybèle, en ung jente i nød fordi hennes åpenbart kjærlighetsløse far setter henne igjen ved et barnehjem, blir Pierre snart venn med henne. Begge to er ensomme, barnslige og trenger et støttende vennskap.

Etter hvert later Pierre som om han er jentas biologiske far, noe som gjør at hun kan unnslippe barnehjemmet enkelte dager, og han deler hver søndag med henne i flere måneder. Pierre forsøker å skjule vennskapet hans med Cybèle fra Madeleine, men hun finner det til slutt ut. Hun forteller Bernard, en doktor som har romantiske følelser for henne. Bernard antar at jenta er i fare, og varsler politiet - som også trekker denne antagelsen.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]