Sætre (Hurum)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 59°40′55″N 10°31′38″Ø

Sætre
Sætre
Sætre marina og sentrum ved Oslofjorden
Land Norge Norge
Fylke Buskerud
Kommune Hurum: 3 533
Røyken: 66
Areal 2.5 km²
Befolkning 3 599[a] (2015)
Bef.tetthet 1 439,6 innb./km²
Preposisjon Sætre
Postnummer 3475 Sætre

Sætre øst på Hurumlandet. Kart: Finn Bjørklid

Sætre er et tettsted og fra 2012 administrasjonssentrum i Hurum kommune i Buskerud. Tettstedet strekker seg delvis inn i nabokommunen Røyken og har 3 599 innbyggere per 1. januar 2015[1]. Sammen med Tofte er Sætre det største tettstedet og de to har i sum 2/3 av kommunens folketall. Sætre ligger ved sjøen på vestsiden av Oslofjorden, omtrent 45 kilometer sør for Oslo.

Det er stolte industritradisjoner med produksjon av sprengstoff og industrivarer på Engene i Sætre. Det blir produsert både til sivilt og til militært bruk.

I Sætre ligger Sætre marina og Hurum Seilforening, og Sætreelva har sitt utløp her. Sætre har matbutikker, frisører, blomsterbutikk, apotek, bensinstasjon, kiosker, fotograf, lege, kebab, helsestasjon, Foss & Co og andre butikker. Tre spisesteder finnes. Det er bussterminal med bussforbindelser til Tofte og Holmsbu, Klokkarstua og Verket samt til Drammen og Oslo. I sommersesongen er det båtforbindelse til Håøya og Drøbak. Sør for Sætre går riksvei 23 i tunnel under Oslofjorden. Åsveien industrifelt med flere bransjer som bla. Smak av Italia, Byggern, Røyken og Hurums Avis, Bademiljø, Tre Trapp A/S og Trento treningsstudio. Ny arealplan skaper optimisme for Sætre sentrum.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Statistisk sentralbyrå (11. desember 2015). «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Besøkt 25. februar 2016. 

Bilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


buskerudstubbDenne buskerudrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.