Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni
Basisdata
LandDanmark
HovedkvarterGarderkasernen Høvelte
Operativt oppdrag
RolleOppklaring
SSR-soldater

Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR) er en dansk spesialisert fjernoppklarings- og patruljeavdeling, oppsatt av det danske Hjemmeværnet til rådighet for Hærens Operative Kommando og det danske forsvarets øvrige operative kommandoer. Avdelingen het frem til 31. desember 2006 Patruljekompagniet ved Hærens Operative Kommando. SSR er forlagt til Sjælsmark Kaserne i Hørsholm.

Avdelingen er spesialisert i å innhente informasjoner av taktisk karakter, ved usett å innsette et antall patruljer over stor avstand og i lengre tid i et ikke-vennligsinnet operasjonsområde.

Tidligere var det også oppsatt et patruljekompani under Jydske Dragonregiment, og siden Danske Division, som sto til rådighet som en reserveavdeling.

I Hjemmeværet anvendes til tider betegnelsen patruljekompani av historiske årsaker om Hjemmeværns-kompanier (underavdelinger) som har en patruljetropp underlagt. Det korrekte navnet er patruljeinnsatstropp, men betegnelsen patruljekompani eller patruljeinnsatskompani anvendes også. Disse lokale hjemmeværnspatruljer har en begrenset kapasitet, som ikke kan sammenlignes med den fjernoppklaringskapasitet som man finner ved de to ovennevnte patruljekompanier.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]