Rurouni Kenshin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rurouni Kenshin
るろうに剣心
(Rurouni Kenshin)
DemografiShōnen
Sjanger Action, Historisk drama, Fantasy, Samurai
Manga
Manus Nobuhiro Watsuki
Utgiver Japan Shueisha
USA Canada VIZ Media
Norge Sverige Schibstedforlagene
Magasin Japan Weekly Shonen Jump
Norge Sverige
Shonen Jump
Periode 2. september 19944. november 1999
Tankōbonbind 28
Anime
Regissør Kazuhiro Furuhashi
Studio Studio Gallop (episode 1-66), Studio Deen (episodes 66 og utover), SPE Visual Works
Licensor Japan Aniplex
USA Media Blasters
Kanal Japan Fuji Television, Animax
Argentina Mexico USA Cartoon Network
Periode 10. januar 19968. september 1998
Episoder 95
OVA: Samurai X: Trust and Samurai X: Betrayal

Rurouni Kenshin: Tsuioku Hen

Regissør Kazuhiro Furuhashi
Studio Studio Deen, Aniplex
Licensor Japan Aniplex
USA A.D. Vision
Episoder 4
Utgitt Japan 1999
OVA: Samurai X: Reflection
Regissør Kazuhiro Furuhashi
Studio Studio Deen, Aniplex
Licensor Japan Aniplex
USA A.D. Vision
Episoder 2
Utgitt Japan 12. desember 2001
Film
  • Samurai X: The Motion Picture (1997)

Rurouni Kenshin er en japansk tegneserie og tegnefilm, manga og anime, skrevet av Nobuhiro Watsuki. Mangaen er på 28 bøker. TV-serien er på 95 episoder. Det er to OVAs (Rurouni Kenshin: Tsuioku Hen, på 4 episoder) og (Rurouni Kenshin: Seishou Hen, som er på 2 episoder). I tillegg er det blitt laget en spillefilm kalt Rurouni Kenshin: Ishin Shishi no Requiem som varte 90 minutter. Rurouni Kenshin-mangaen blir gitt ut av Schibsted Forlagene i Norge og kommer månedlig ut i Shonen Jump. Mangaen er på 28 bøker.

Filmene og OVAene er utgitt av en annen filmutgiver enn Media Blaster som ga ut TV-serien. ADVFILMS bestemte seg å forandre navnet for at fans ikke skulle blande deres utgivelse med Media Blasters utgivelse. Derfor bærer filmene og ovaene på navnet Samurai X. Navn endringen har skapt mye forvirring. Xen i tittelen Samurai X kan referere til arret som Kenshin har på venstre kinn.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen foregår i Meijiperioden. Kenshin Himura var en drapsmann under Meiji-revolusjonen. Han var så god i jobben sin at folk ga han kallenavnet Battousai (= mester på å trekke sverd). Selv etter Meiji-revolusjonen bruker tyver navnet hans for å prøve å skremme den lokale befolkningen. Etter at Kenshin har mistet noen kjære har han lovet å aldri drepe igjen. Kenshin kommer omsider til en dojo hvor eierne blir plaget av en tyv som utgir seg for å være Battousaien. Kenshin beseirer ham og blir boende ved dojoen til Kaoru. Men det er mange mennesker som bærer nag både mot Kenshin og den nåværende regjeringen.

Påvirkninger[rediger | rediger kilde]

Hovedpersonen Kenshin er delvis inspirert av en ekte drapsmann ved navn Kawakami Gensai. Gensai var blant annet kjent for å ha et feminint utseende, nok til at han ofte ble forvekslet med å være av motsatt kjønn. Det samme kunne bli sagt om hvordan Kenshin er tegnet. Watsuki er en fan av tegneseriene til Marvel.

Sakabato[rediger | rediger kilde]

Kenshins sverd er veldig spesielt i og med egget på sverdet er omvendt slik at når Kenshin slår med sverdet slår han med den sløve siden, noe som reflekter hans pasifistisk holdning til vold.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]