Runnymede

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Runnymede er en eng ved Themsen i Surrey. Den er kjent for at Magna Carta ble undertegnet der, og har senere også blitt kjent for minnesmerker som er reist der. Stedet har gitt navn til distriktet Runnymede.

Magna Carta Memorial[rediger | rediger kilde]

Magna Carta Memorial er et bygning i klassisk stil med kuppeltak. Den ble reist av American Bar Association. I midten står en pilar av engelsk granitt hvor det er inngravert «To commemorate Magna Carta, symbol of Freedom Under Law» («Til minne om Magna Carta, et symbol på frihet under loven»).

John F. Kennedy Memorial[rediger | rediger kilde]

John F. Kennedy Memorial er det offisielle britiske minnesmerket for USAs president John F. Kennedy. Det er bygget i Portlandstein. Et sitat fra Kennedys innsettingstale er inngravert på monumentet. Adgang til monumentet er via en granittrapp med uregelmessige trinn, som symboliserer en pilegrimsferd over vanskelig terreng. Tomten monumentet står på ble gitt til USA av det engelske folk, og regnes som amerikansk territorium.

Air Forces Memorial[rediger | rediger kilde]

Air Forces Memorial er reist til minne om menn og kvinner i de allierte flyvåpnene som falt under andre verdenskrig. Navnene på de 20 456 av dem som ikke har noen kjent grav er inngravert på monumentet. Fra toppen av tårnet kan man se utover Windsor og grevskapene omkring, og man kan se fly som letter og lander på Heathrow.