Rudolf von Bennigsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rudolf von Bennigsen
R. v. Bennigsen.jpg
Født10. juli 1824
Lüneburg[1]
Død7. august 1902 (78 år)
Bennigsen
Far Karl von Bennigsen
Barn Adolf von Bennigsen, Rudolf Bennigsen, Adelheid von Bennigsen
Utdannet ved Georg-August-Universität Göttingen (18421843), Universitetet i Heidelberg (18431844), Georg-August-Universität Göttingen (18451846)
Beskjeftigelse Jurist, politiker
Parti Nationalliberale Partei
Nasjonalitet Tyskland, Kongedømet Hannover, Kongeriket Preussen, Preussen
Medlem av Corps Hannovera Göttingen, Corps Vandalia Heidelberg
Utmerkelser Honorary citizen of Hanover (1894), æresborger av Hamburg (ingen)

Karl Wilhelm Rudolf von Bennigsen (født 10. juli 1824 i Lüneburg i provinsen Hannover i kongeriket Preussen, død 7. august 1902 på sitt gods Bennigsen ved Springe i provinsen Hannover) var en liberal politiker på 1800-tallet i kongeriket Preussen.

Som folkevalgt deltok han i prosessen rundt Tysklands samling og samarbeidet med Otto von Bismarck. Dette gjorde ham til en pragmatisk politiker i sin omgang med realitetene, men også som en forræder innenfor det liberalistiske Deutsche Fortschrittspartei. Bennigsen tilhørte den fløyen blant de liberale som i 1867 billiget indemnitetsloven, som ga Bismarck indemnitet med tilbakevirkende kraft i den prøyssiske forfatningskonflikter. Prosessen rundt denne loven førte til partisplittelse blant de liberale og til dannelsen av utbryterpartiet Nationalliberale Partei.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 10. des. 2014
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)