Royal Philatelic Collection

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Royal Philatelic Collection («kongelig filatelisk samling») er frimerkesamlingen til den britiske kongefamilien. Det er den mest omfattende samlingen innen filatelien i Storbritannia og Samveldet av nasjoner. Samlingen har flere unike frimerker.

Medlemmer av det britiske kongehuset startet med frimerkesamling allerede i 1864, bare få år etter deres introduksjon i 1840. Den første seriøse samleren i familien var prins Alfred, som solgte samlingen til sin eldre bror Edvard VII, som igjen gav den til sin sønn; senere Kong Georg V.

Georg V var en av de mest kjente filatelistene på den tiden. I 1893, mens han var hertug av York, ble han valgt til æresnestformann i det som ble foreningen Royal Philatelic Society of London. I hans bryllup samme år, gav medlemmer av foreningen et album med nesten 1,500 frimerker til Georg i gave. Han utvidet senere samlingen ved å kjøpe flere dyre og sjeldne frimerker og permer.

Georg bevarte samlingen i 328 såkalte «røde album», hver av dem på omtrent 60 sider. Senere utvidelser av samlingen inkluderte flere «blå album» og «grønne album».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]