Royal Army Chaplains’ Department

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Royal Army Chaplains' Department er et korps i den britiske hæren bestående av ordinert kleresi, feltprester. Feltprestene er kapellaner men tituleres padre i engelsk dagligtale. Prestene tilhører et av flere kristne trossamfunn, eller den jødiske tro. Kristne og jøder bærer forskjellig luemerke.

Feltprestene er alle offiserer i den britiske hæren og bærer uniform, men ikke våpen (og er de eneste offiserene som ikke bærer sabel på parade). Paradeuniformen er vanligvis svart istedenfor mørk blå, og insigniene er lilla. De kan også bære prestekrage under uniformen. I formelle situasjoner bærer prestene sine medaljer og dekorasjoner på presteantrekket (mange feltprester er dekorert for heltemodighet i strid, inkludert flere Victoria Cross).

Representerte trossamfunn[rediger | rediger kilde]

Feltprestene klassifiseres som enten jøder (for tiden kun i reservestyrken Army Reserve) eller som medlem av en av følgende kristne trossamfunn:

De fleste større forlegninger har en anglikansk feltprest, en romersk-katolsk feltprest og en tredje feltprest fra et annet protestantisk trossamfunn. Hver bataljon og hvert regiment har også sin egen feltprest.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]