Roy Khan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Roy Khan
Roy Sætre Khantatat
Roy Khan.jpg
Roy Khan i 2007
Født12. mars 1970 (51 år)
ElverumRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Musiker
Nasjonalitet Norge Norsk
Musikalsk karriere
SjangerProgressiv metal
Power metal
NettstedNettside
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Conception
Tidligere band
Kamelot

Roy Sætre «Khan» Khantatat (født 12. mars 1970 i Sørskogbygda) er en progressiv metal/power metal-vokalist.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Khan har norsk mor og thailandsk far, og forkortet ned etternavnet Khantatat til Khan da det var enklere. Han begynte med musikk da han var med i skolekorpset som ung, og har også en kort karriere innen danseband. Han har en enebolig på Fetsund, hvor han bor.

Khan startet som vokalist i progressiv metal-bandet Conception. Etter at Mark Vanderbilt forlot Florida-bandet Kamelot i 1998 ble Khan valgt som erstatter i bandet etter blant annet å ha klart en «test» som gikk ut på å bli med bandet på fallskjermhopping. Khan sluttet i Conception og bandet opphørte, etter fire musikkalbum og en EP. Sammen med Thomas Youngblood var han aktiv i låtskrivingen. Han var offisielt medlem frem til 2011, og var med på åtte studioalbum, det siste utgitt i 2010. Han hadde allerede på høsten samme år, etter å ha blitt utbrent, gitt beskjed om at han forlot bandet, men bandet ba han vente for å se om han kom til å ombestemme seg. Bandet turnerte så med en erstatning frem til 22. april året etter, da ble det kunngjort offisielt at han hadde forlatt Kamelot.

Conception ble i kort tid gjenforent i 2005 og spilte på American Prog Metal Festival 2005 den 16. september og på Scream Magazines 15 år og hundrede utgave-festival 1. oktober. I 2018 var bandet atter samlet igjen, og ga ut EP-en My Dark Symphony.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]