Roy Khan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Roy Khan
Roy Sætre Khantatat
Roy Khan.jpg
Roy Khan i 2007
Født12. mars 1970 (48 år)
Elverum
Beskjeftigelse Musiker
NasjonalitetNorge Norsk
SjangerProgressiv metal
Power metal
NettstedNettside
Ensemble(r)
Conception
Tidligere band
Kamelot

Roy Sætre «Khan» Khantatat (født 12. mars 1970 i Sørskogbygda) er en progressiv metal/power metal-vokalist.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Khan har norsk mor og thailandsk far, og forkortet ned etternavnet Khantatat til Khan da det var enklere. Han begynte med musikk da han var med i skolekorpset som ung, og har også en kort karriere innen danseband. Han har en enebolig på Fetsund, hvor han bor.

Khan startet som vokalist i progressiv metal-bandet Conception. Etter at Mark Vanderbilt forlot Florida-bandet Kamelot i 1998 ble Khan valgt som erstatter i bandet etter blant annet å ha klart en «test» som gikk ut på å bli med bandet på fallskjermhopping. Khan sluttet i Conception og bandet opphørte, etter fire musikkalbum og en EP. Sammen med Thomas Youngblood var han aktiv i låtskrivingen. Han var offisielt medlem frem til 2011, og var med på åtte studioalbum, det siste utgitt i 2010. Han hadde allerede på høsten samme år, etter å ha blitt utbrent, gitt beskjed om at han forlot bandet, men bandet ba han vente for å se om han kom til å ombestemme seg. Bandet turnerte så med en erstatning frem til 22. april året etter, da ble det kunngjort offisielt at han hadde forlatt Kamelot.

Conception ble gjenforent i 2005 og spilte på American Prog Metal Festival 2005 den 16. september og på Scream Magazines 15 år og hundrede utgave-festival 1. oktober.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]