Rottenetter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne artikkelen handler om filmen Rottenetter. Ser du etter spillet Rottenetter av Hyper Interaktiv; se Rottenetter (spill).
Rottenetter
Generell informasjon
Utgivelsesår2009
Prod.landNorge
Bak kamera
RegiArild Østin Ommundsen
ProdusentFinn Gjerdrum
Stein B. Kvae
ManusforfatterArild Østin Ommundsen
Arild Rein
SjeffotografTrond Tønder
Foran kamera
MedvirkendeChristian Rubeck
Kristoffer Joner
Silje Salomonsen
Fridtjov Såheim
Annen informasjon
BudsjettNOK 17 550 000[1]
Prod.selskapParadox AS
Eksterne lenker

Rottenetter er en norsk film som hadde premiere 28. august 2009. Den ble regissert av Arild Østin Ommundsen, og er hans tredje langfilm. Han har skrevet manuset sammen med Arild Rein.

Filmen avsluttet Den norske filmfestivalen i Haugesund i 2009.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Stavanger er ikke lenger en liten fisker-by på vestkysten. Nå blir byen regnet som den norske «olje-hovedstaden» og «kultur-hovedstad» og innbyggerne har blitt rikere, bilene deres større og dyrere, og husene deres har blitt langt mer luksuriøse. Gamle trehus rives, for å vike plass for større bolig-komplekser og gigantiske mat-festivaler. Men bak alt sammen ruver Den globale finanskrisen høsten 2008.

Midt i denne materialistiske historien står Jonny Kristiansen (spilt av Christian Rubeck) en oppegående 25 år gammel megler. Sulten på penger og suksess, blir han snart dratt inn i en skruppelløs finans-verden med store sigarer, champagne og eksklusive eskorte-kvinner. Jonny sikter mot toppen av finans-pyramiden, og hovedmålet hans er å bli den aller beste, rikeste og mektigste – uansett pris.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]