Folkemusikk i USA

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Roots (musikksjanger))
Hopp til navigering Hopp til søk

Folkemusikk i USA omfatter en mengde ulike sjangre tradisjonsmusikk, deriblant spirituals, gospel, old time music, jug band, blues, cajun, indiansk musikk – samt nyere sjangre som bluegrass og samtidens folkelige musikk, eksempelvis country og americana.

Sangene kan ha kjente komponister (som "My Grandfather's Clock" og "The Girl I loved in sunny Tennessee"), men ofte vet vi ikke hvem som har komponert dem (f.eks. "Shady Grove"). Musikken regnes som amerikansk fordi den enten har oppstått i USA, eller endret seg så mye i den amerikanske konteksten at den kan skilles fra modersjangeren. Det siste gjelder sanger som har opphav i andre land og har kommet til USA med innvandrere.
       Den amerikanske folkemusikken dannet grunnlag for musikk som senere utviklet seg i USA, og som i dag er viktige elementer av den vestlige musikken, som rock and roll, rhythm and blues og jazz. På den måten er også gamle sanger og melodier akklimatisert for mer moderne musikksjangre, f.eks. ved at "The Blue-Tail Fly" er nyinnspilt av grupper som Johnny and the Hurricanes (som "Beatnick Fly") og Mike Adams and the Red Jackets (som "Foam and Fiberglass").

Crystal Clear app mp3.pngDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
USA Flag Map.svgDenne USA-relaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
Hourglass 2.svgDenne historierelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.