Room escape

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Room escape (også kalt Escape the room og Room escape game) er en type internettbasert gratisspill i mysterie-logikk-sjangeren som man kan spille på sin egen datamaskin.

Spillet går ut på at du våkner opp uten å huske noen ting innelåst i et mystisk rom og at du ved hjelp av din logiske sans, skal prøve å komme deg ut av rommet. Ved å komme deg ut må du finne forskjellige nøkler, beskjeder og gjenstander som i tur og orden skal lede deg fram til den siste nøkkelen eller gjenstanden som gjør det mulig for deg å åpne utgangsdøra. Ofte må du også løse diverse gåter for å finne de nødvendige gjenstandene. Det er også vanlig at en noen ganger må kombinere de forskjellige gjenstandene man finner, som f.eks. batteri og fjernkontroll. Det er heller ikke uvanlig at man i rommet må aktivisere TV-apparat eller datamaskiner for å innhente nødvendige opplysninger. På enkelte spill må man også benytte kjøretøy for å komme ut av rommet.

Gjenstandene du trenger kan være gjemt på de merkeligste steder, bak bilder, bak små skjulte luker, under teppet, over dørkarmen, i blomsterpotten, i bokhyller, puter osv. Gjenstandene er oftest nøkler, papirlapper med beskjeder, verktøy eller elektroniske artikler.

Spillene kan være kompliserte å løse, men enkle å styre fordi man bare trenger å klikke på datamusa. Spillene er ofte japansk-produserte, men er oftest på engelsk språk.

Opphav og historikk[rediger | rediger kilde]

Mange mener at det var spillet The Mystery Of Time And Space (ofte forkortet til MOTAS) som i 2001 gjorde denne spilltypen populær, men det finnes også spill som var tidligere ute som f.eks. Behind Closed Doors av Zenobi Software.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]