Ron Quintana

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ron Quintana

Ron Quintana (født i California) er en amerikansk heavy metal-promotør og DJ i San Francisco.[1] Han startet radiokanalen Rampage Radio i 1981, hvor han spilte ukjent heavy metal og hjalp lokale musikere starte karrierene sine.

Quintana er en musikksamler, og en stor fan av heavy metal. Han var en aktiv «tape trader» på 80-tallet, og satt på mange unike opptak han hadde gjort på diverse konserter. På denne tiden var det vanlig at man kopierte og byttet kassetter med hverandre og det var slik musikken ble spredd.

En av Ron Quintanas venner/bekjente på begynnelsen av 80-tallet var Lars Ulrich, som han hadde møtt i San Francisco Bay Area i sommeren 1981[1]. Ulrich pleide å komme over til Quintana og høre på Diamond Head-opptakene hans[2], og sammen byttet de kassetter. En dag da Quintana skulle finne et navn til et heavy metal-magasin, spurte han Lars Ulrich hva han mente magasinet burde hete. Noen av Ulrichs forslag var «Blitzer», «Grinder», «Helldriver», «Thunderfuck» og «Lars Ulrich» skrevet baklengs.[2] Quintana hadde kommet opp med to forslag som han foreslo til Ulrich, disse var «Metallica» og «Metal Mania». Ulrich sa han burde bruke Metal Mania, noe han gjorde, og Ulrich valgte så å «stjele» navnet Metallica til sitt nystartede band med James Hetfield.

Ron Quintana har også blitt intervjuet i dokumentaren Get Thrashed: The Story of Thrash Metal fra 2006.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Digging Up the Metal Underground». Arkivert fra originalen 9. mars 2007. Besøkt 6. juni 2007. 
  2. ^ a b Metallica Arkivert 28. mai 2007 hos Wayback Machine. hos ilikethat.com

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)