Rolling in the Deep

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rolling in the Deep
Rolling in the Deep
Album21
B-side«If It Hadn't Been for Love»
FormatSang
Artist, bandAdele
Utgitt2010
Innspilt2010
SjangerSoul, jazz
Lengde3:48
PlateselskapXL Recordings
Låtskriver(e)Adele og Paul Epworth
Produsent(er)Paul Epworth
Plass i kronologi
«Water and a Flame»
(2009)
Rolling in the Deep
(2010)
«Someone Like You»
(2011)

«Rolling in the Deep» er den første singelen som ble sluppet ut fra 21, den britiske sangeren Adeles andre album. Sangen ble lansert 29. november 2010, og den vant senere tre Grammy-priser, for Song of the Year, Record of the Year og Best Short Form Music Video[1]. Låten har vært på VG-lista i til sammen 36 uker i 2011 og 2012, beste plassering var 8.-plass uke 13 i 2011[2]. Sangen ble produsert av Paul Epworth.

Musikkvideo[rediger | rediger kilde]

Sangens musikkvideo ble regissert av Sam Brown, og ble første gang vist på den britiske kanalen Channel 4 3. desember 2010. Videoen viser Adele som sitter på en stol i et forlatt hus å synger, mens tusenvis av glass vibrerer ved lyden av trommer, en trommeslager som spiller, en person som danser i et rom med mel og støv og porselen som knuses ved en vegg[3].

Bruk i film og TV[rediger | rediger kilde]

Låten ble også vist i den amerikanske actionfilmen I Am Number Four, og sangen ble dømt til filmens hovedsang. Ellers har sangen også blitt vist i 90210, Doctor Who, One Tree Hill[4], Gossip Girl og The Secret Life of the American Teenager.

Covre[rediger | rediger kilde]

Den populære låten ble fort tatt opp av andre artister. Lea Michele og Jonathan Groff fra hit-komedieserien Glee covret sangen i seriens andre sesong. Coveret kom senere med i soundtracket Glee: The Music, Volume 6. Ved iTunes festivalen i 2011 fremførte Linkin Park en akustisk versjon som også senere ble utgitt som en iTunes-singel. Den canadiske stjernen Celine Dion covret også sangen på et av hennes Vegas-show, rett etter at hun sa «I love Adele so much. She's amazing.»[5].

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]