Rollefigurer i My Little Pony: Friendship Is Magic

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

My Little Pony: Vennskap er ren magi er en animert tv-serie basert på My Little Pony-leketøyene, skapt av den amerikanske leke- og spillprodusenten Hasbro. Den inneholder karakterer og settinger utviklet av Lauren Faust, som søkte å skape mer dyptgående skikkelser enn de stereotype «jentete» i tidligere iterasjoner av franchisen. Serien begynte å bli sendt 10. oktober 2010 i USA på kabel-TV-kanalen Hub Network, som ble kjent som Discovery Family i oktober 2014.

Twilight Sparkle[rediger | rediger kilde]

  • Stemmesatt av Tara Strong, sangstemme av Rebecca Shoichet: Twilight Sparkle er den sentrale karakteren i serien, basert på den første generasjonen av «G1»-enhjørningsleketøyet Twilight.[1] I seriens første tre sesonger fremstilles hun som en lilla enhjørning med indigo man med rosa stripe, og som en bevinget enhjørning kalt en alicorn i senere sesonger.

Rainbow Dash[rediger | rediger kilde]

  • Stemmesatt av Ashleigh Ball: Rainbow Dash er en himmelblå[2] pegasus med regnbuefarget man og hale som er basert på Fausts «G1» Firefly-leketøy,[3] og deler navn med «G3» jord-ponnien. Hun er en «handle først og spør etterpå»-pegasus besatt av fart og eventyr.[2] Målet hennes ved seriens begynnelse er å samle heltene sine, Wonderbolts aerobatikk-eliteteamet,[4] noe som oppnås i episoden «Newbie Dash» i sesong 6 etter at hun imponerer dem med sine heroiske prestasjoner gjennom de første fem sesongene.

Pinkie Pie[rediger | rediger kilde]

  • Stemmesatt av Andrea Libman, sangstemme av Shannon Chan-Kent:[note 1] Pinkie Pie (fullt navn Pinkamena Diane Pie) er en rosa jordponni basert på «G3»-leketøyet ved samme navn. Karakteren hennes, som Thiessen oppsummerte som «et vilt, rasende sukkerrush»,[5] er inspirert av «G1»-pegasusleketøyet Surprise.[6]

Rarity[rediger | rediger kilde]

  • Stemmesatt av Tabitha St. Germain, sangstemme av Kazumi Evans: Rarity er en hvit enhjørning med krøllete fiolett man. Hun ble basert på «G1»-ponniene Glory og Sparkler[7] og oppkalt etter «G3»-ponnien Rarity. Hun snakker med transatlantisk aksent, og driver en haute couture-salong i Ponyville kalt Carousel Boutique. Til tross for sin forfengelighet og melodramatiske tendenser, har hun generøs ånd og streber etter å skape kjoler som fanger brukerens indre skjønnhet.[8][9] Hun eier en persisk katt ved navn Opalescence som vanligvis kalles Opal. Fausts opprinnelige idé for Raritys harmonielement var «inspirasjon», men det ble endret til «generøsitet». Faust var fornøyd med endringen, og sa at det «virkelig bidro til å trekke [Rarity] vekk fra den stereotype, mislikte debutanten.»[10] Hun oppgir Audrey Hepburn som den største innflytelsen for Rarity,[11] og sier også at Tabitha St. Germains prestasjoner «tilføyde uventet og fantastisk humor til Rarity."[12]

Applejack[rediger | rediger kilde]

  • Stemmesatt av Ashleigh Ball: Applejack er en oransje, blond jordponni basert på «G1»-karakteren ved samme navn.[13] Hun karakteriseres som en «bondejente» som opptrer med cowboyhatt og lasso og snakker med sørsstataaksent.[14] Hun arbeider som eplebonde ved Sweet Apple Acres orchard i Ponyville. Hun bor med bestemoren sin, Granny Smith, storebror Big McIntosh, lillesøster Apple Bloom, og collien Winona. Ifølge Faust er Applejacks foreldre – Bright Mac (stemmesatt av Bill Newton) og Pear Butter (stemmesatt av Felicia Day), første gang sett i episoden «The Perfect Pear» i sesong 7 – døde.[15] Applejack er ærlig, pålitelig, ansvarlig og den mest jordnære i Mane Six; hun er fornuftig og har god dømmekraft.[14]

Fluttershy[rediger | rediger kilde]

  • Stemmesatt av Andrea Libman: Fluttershy er en gul pegasus med rosa man og hale. Tro mot sitt navn er hun definert av sin «sky søthet og bløte, hviskende stemme», ifølge forfatteren Begin. I mange episoder utviser Fluttershy en tøff personlighet når en venn eller et dyr blir skadet. Hennes mest fremtredende evne, «Blikket», får et hvilket som helst vesen som møter hennes stirrende øyne til å bli «kraftløs og ydmyk» mens det er i virkning.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Generelt
Spesifikt
  1. ^ Faust, Lauren (29. november 2013). «Lauren Faust on Twilight's inspiration». Twitter (engelsk). Besøkt 10. november 2015. 
  2. ^ a b Begin 2015, s. 54
  3. ^ Faust, Lauren (29. november 2013). «Lauren Faust on Rainbow Dash's inspiration» (engelsk). Besøkt 14. oktober 2015. 
  4. ^ Begin 2015, s. 183
  5. ^ Begin 2015, s. 70
  6. ^ Faust, Lauren (29. november 2013). «Lauren Faust on Pinkie Pie's inspiration» (engelsk). Besøkt 5. november 2015. 
  7. ^ Faust, Lauren (29. november 2013). «Lauren Faust on Rarity's inspiration». Twitter (engelsk). Besøkt 11. november 2015. 
  8. ^ Snider 2013, s. 22
  9. ^ Begin 2015, s. 181
  10. ^ Snider 2013, s. 80
  11. ^ Sethisto (27. mai 2013). «Lauren Faust Answers a Bunch of Questions». Equestria Daily. Besøkt 13. november 2015. 
  12. ^ Tekaramity (16. september 2011). «Exclusive Season 1 Retrospective Interview with Lauren Faust» (engelsk). 
  13. ^ Faust, Lauren (29. november 2013). «Lauren Faust on Applejack's inspiration» (engelsk). Besøkt 11. november 2015. 
  14. ^ a b Snider 2013, s. 23
  15. ^ Sethisto (8. juni 2013). «Lauren Faust Ponychan Q&A Compiled». Equestria Daily (engelsk). Besøkt 8. november 2015. 

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Libman står for noen av Pinkie Pies sanginnslag.