Roland D.I

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Roland D.I
Roland D.I
Roland D.I (merk «un-staggered»)
Informasjon
RolleJagerfly
ProdusentLuft-Fahrzeug-Gesellschaft G.m.b.H.
Designet avDipl. Ing. Tantzen
Første flyvning1916
StatusPensjonert
Brukt avLuftstreitkräfte
Det bulgarske flyvåpen
Antall produsert20

LFG Roland D.I var et jagerfly bygget i Tyskland under første verdenskrig.[1] Det var et en-seters fly basert opprinnelig på Roland C.II toseters rekognoseringsfly. Lik forgjengeren hadde det en uvanlig design, et dypt skrog som helt fylte gapet mellom de to vingepar, men flykroppen var mye mer elegant. Mens C.IIs utseende fikk den uhøytidelige betegnelsen Walfisch (hval), ble D.I kjent som Haifisch (hai).[2] I-stagene som hadde blitt benyttet for å avstive vingene på C.II var erstattet av mer konvensjonelle stag. Andre endringer til vingen inkludert fjerning av staggerkonstruksjonen med svakt bakoverstrøkne vinger.

Prototypen fløy i juli 1916, og ble akseptert av Idflieg for militær tjeneste. Produksjonen ble avbrutt etter en brann på fabrikken og bare rundt tjue fly ble bygget. Da produksjonen til slutt ble gjenopptatt, var det en bedre Roland D.II som ble bygget.

Operatører[rediger | rediger kilde]

 Bulgaria
  • Det bulgarske flyvåpen
Tyskland Det tyske keiserriket

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Taylor 1989, 576
  2. ^ World Aircraft Information Files File 900 Sheet 06

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

luftfartstubbDenne luftfartrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.