Rocky Balboa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rocky Balboa
Generell informasjon
SjangerAction / Drama
Utgivelsesår2006
Prod.landUSA
Lengde102 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSylvester Stallone
ProdusentSylvester Stallone
Robert Chartoff
Irwin Winkler
ManusforfatterSylvester Stallone
MusikkBill Conti
Foran kamera
MedvirkendeSylvester Stallone
Burt Young
Milo Ventimiglia
Antonio Tarver
Tony Burton
Annen informasjon
Budsjett$24 millioner
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Rocky Balboa er en amerikansk film fra 2006. Den er regissert og skrevet av Sylvester Stallone, som også spiller hovedrollen.

Filmen fikk god kritikk i media og ble omtalt som den beste Rocky-filmen siden originalen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Rocky Balboa har vært pensjonert fra boksing i en tjue års tid. Han mistet sin kone i kreft fire år tidligere, og eier nå en italiensk restaurant. Paulie, Rockys beste venn og svoger, fortsetter å støtte Rocky når han kan. Men han følger også skyldfølelse på grunn av sin tidligere dårlige behandling mot sin avdøde søster. Men han anklager Rocky for å fremdeles leve i fortiden. Sent en kveld møter Rocky en kvinne ved navn Marie, som en gang var en plagsom ung jente som Rocky hadde eskortert hjem for 30 år siden. Marie er nå aleneforelder til en tenåringssønn ved navn Stephenson, født utenfor ekteskap.

En stor TV-kanal setter opp en computer, programmert til å simulere en virtuell boksekamp mellom den tidligere og nåværende tungvekstmesteren: Rocky Balboa vs. Mason "The Line" Dixon. Når eks-mester Rocky får med seg TV-attraksjonen, opplever han at lysten til å bokse vekkes til live igjen. Han bestemmer seg for å delta i en regional konkurranse, men blir snart avbrutt av en større utfordring. Dixons manager utfordrer Rocky Balboa, til å gå i ringen i ringen på virkelig vis, mot den nåværende mesteren.

En vanskelig avgjørelse må tas. Hvor forsvarlig er det, å risikere både fysikk og psyke, i en høyprofilert oppvisningskamp mot en langt yngre motstander?

For Rocky handler det om å få dekket to grunnleggende behov: Å stilne sin indre uro. Og vise for seg selv og andre at han fortsatt kan.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Sylvester Stallone.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]