Robinsonekspedisjonen sesong 9

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Robinsonekspedisjonen sesong 9 var den niende sesongen av Robinsonekspedisjonen med sesongpremiere 6. september 2009.

Det var ca. 6 000 som søkte om å få delta i denne sesongen.[1] og det var med 20 deltagere fra starten. Vinner ble Lina Iversen.

Seertall[rediger | rediger kilde]

Sesongpremieren hadde 351 000 seere.[2] Sesongfinalen hadde 386 000 seere og fikk med det en markedsandel på 20,8 prosent.[3] Sesongen som helhet hadde et seersnitt på 335 000.[3]

Deltakere[rediger | rediger kilde]

Navnet på deltakerne Fødselsår Bosted Yrke Lag Utstemt / vinner Andre opplysninger
Lina Iversen 1983 Fra Lillehammer, bor i Oslo Psykologistudent og fengselsbetjent Sør Vinner
Christian Flotvik 1986 Oslo (fra Sandefjord) Salgssjef Sør Andreplass
Marte Antonsen 1982 Fra Bodø, bor i Oslo Fotograf og student Sør Tredjeplass
Kristoffer Karthum 1983 Oslo Snekker Nord (Sør) Utstemt i tolvte og siste øyråd
Severin Suveren Meiland 1968 Rykkinn i Bærum Forfatter Nord (X) Tapte duell i tolvte episode og røk ut av ekspedisjonen
Kathrine Pehrsson 1984 Fra Jevnaker, bor i Asker Modell Sør (X) Utstemt i ellevte øyråd
Pål Erik Synnes 1979 Haugesund (Er fra Vigra og Bergen) Fisker og kunstner Sør Utstemt i tiende øyråd
Francois Elsafadi (El-Safadi) 1973 Larvik (er opprinnelig palestiner fra Libanon) Økonom og tolk for politiet Sør Utstemt i niende øyråd Er bror til Marco Elsafadi og Badboni (TV3-serien Sykehuset)
Iris Veiseth 1972 Skjervøy Sykepleier Nord (X) Utstemt i åttende episode
Peder Vilnes 1986 Fra Tønsberg, bor i Oslo Arkitektstudent Nord (X) Sendt hjem i syvende episode (kastet ut av Christer)
Marita Soon Edquist Olaussen 1983 Sandefjord Psykologistudent Nord (X) Utstemt i sjette øyråd
Dennis Kakis 1984 Oslo (med bakgrunn fra Tyrkia og Marokko) Glassmester Sør (X) Utstemt i femte øyråd
Tommy Lankut 1971 Rælingen Snekker Sør (X) Trakk seg i femte episode
Astrid Dyson 1984 Fra Ås, bor i Oslo (født i Sør-Afrika) Journalist Nord Forsvant med lag Nord i fjerde episode
Sandra Lura 1986 Sandnes Salgsleder og student Nord Forsvant med lag Nord i fjerde episode
Christen Gran 1973 Fra Larvik, bor i Oslo Lysmester i filmbransjen Nord Forsvant med lag Nord i fjerde episode
Espen Aalberg 1974 Fra Hadeland, bor på Elverum Kokk / trailersjåfør Nord Forsvant med lag Nord i fjerde episode
Halla Osman 1987 Skien (opprinnelig fra Palestina) Vaktkommandør i militæret Nord Utstemt i tredje øyråd
Camilla Grøtness 1983 Haslum Koordinator i datafirma Sør Utstemt i andre øyråd [1]
Torhild Reinholtz 1970 Larvik Blomsterdekoratør og offiser Sør Utstemt i første øyråd

Episoder (ikke komplett)[rediger | rediger kilde]

Episode 1

Deltakerne ble delt inn i to lag (Nord og Sør). Det første de måtte gjøre var å oppholde seg i hvert sitt lagbur, plassert i en elv og med stigende tidevann. Der måtte de oppholde seg lengst mulig – helt til en fra hvert lagt valgte å forlate buret – og dermed var ute av konkurransen. Kathrine Pehrsson fra lag sør var den første som trakk seg. Fra lag nord var Peder Vilnes den første. Disse var dermed (tilsynelatende) ute av konkurransen, men fikk på slutten av episoden tilbud om å være en del av det hemmelige lag X. Lag X hadde et hemmelig tilholdssted på øya som de andre deltakerne ikke viste om.
Etter at lagene hadde bygget ferdig sine respektive leirer fikk de en ny oppgave. Den av deltakerne som ankom først til buret i begynnelsen av episoden fikk i opdrag å velge ut en på hver sitt lage som skulle forlate ekspedisjonen. Francois Elsafadi var den som kom ført til lag sør sitt bur og skulle derfor velge ut en i lag sør. Han valgte Tommy Lankut. På lag nord bestemte Christen Gran at Marita Edquist Olaussen skulle forlate ekspedisjonen. De to utstemte deltakerne fikk etterpå tilbud om å være en del av lag X, noe begge valgte.

I den første robinsonkampen skulle lagene bære hver sin tømmerstokk mens en av deltakerne på hvert lag var festet til den. Lag sør tapte og Torhild Reinholtz ble den som ble stemt ut i øyrådet. Hun fikk fem av åtte stemmer. De tre andre gikk til Francois.

Episode 2

I kappestriden skulle en utvalgt fra hvert lag holde en machete på strak arm lengst mulig. Deltakeren fra lag sør var Dennis Kakis, mens Severin Suveren deltok for lag nord. Severin og lag nord vant. Nord fikk dermed en premie bestående av mat og snacks.

I robbinsonkampen skulle lagene snurre et stort vannhjul mens en av deltakerne var fastbundet og hadde som oppdrag å fylle en beholder med vann, bare ved hjelp av munnen. Lag nord vant og dermed mått lag sør til øyråd. Camilla Grøtness fikk flest stemmer og måtte derfor forlate ekspedisjonen.

Episode 3

Francois og Christen Gran fikk i oppgave å velge ut en hver fra det konkurrerende laget som skulle i kappestrid. Den som tapte var ut av konkurransen. Francois valgte Kristoffer Karthum og Christen valgte Dennis. Dennis tapte og måtte derfor (tilsynelatende) forlate ekspedisjonen. Til de andres uvitenhet ble han imidlertid medlem av lag X. Kristoffer Karthum måtte skifte fra lag nord til sør.

I robinsonkampen tapte lag nord. Espen Aalberg hadde på forhånd sagt at han ville stemmes hjem i øyrådet. Espen fikk flest stemmer, men på grunn av hans ønsker å forlate ekspedisjonen gjorde Christer Falck en vri på øyrådet, slik at den som fikk flest stemmer skulle avgjøre hvem som skulle forlate ekspedisjonen. Espen valgte Halla Osmand og hun måtte derfor forlate ekspedisjonen.

Episode 4

I robinsonkampen får begge lagene beskjed om at det laget som taper konkurransen er ute av ekspedisjonen. Hvert lag skulle velge en person som skulle stå over konkurransen og som dermed ble immun om laget skulle tape. Det de to lagene på forhånd ikke fikk vite var at lag X også skulle konkurrere. Severin Suveren (Nord) og Pål Erik Synnes (sør) ble valgt til å stå over konkurranen og dermed var de immune. Lag nord tapte konkurransen og lag X ble nummer 2. Hele lag nord (bestående av Christen Gran, Sandra Lura, Astrid Dyson, Espen Aalberg og Iris Veiseth) måtte derfor forlate ekspedisjonen. Severin, som var immun, ble dermed en del av lag X.

Lag X måtte i øyrådet fordi de kom på andreplass i konkurransen. Marita Edquist fikk alle unntatt en stemme og måtte derfor forlate ekspedisjonen. Etter utestemningen fikk hun i oppdrag å bestemme hvilken av de fem utstemte på lag nord som skulle få en ny sjanse på laget. Hun valgte Iris og dermed var hun tilbake i konkurransen.

Episode 5

Tommy Lankut kalte opp lege fra nødtelefonen og for å fortelle at han ikke taklet sin aggresjon overfor deltakeren Dennis. Tommy hadde ymtet om å bli utstemt i forrige øyråd og var i tillegg også irritert over det.[4] Etter råd fra legen valgte Tommy å forlate ekspedisjonen og som et resultat av dette ble forrige utstemte deltaker, Marita Edquist, atter en del av lag X.

Lag X taper Robinsonkampen og må i øyrådet. Dennis får alle stemmene utenom sin egen og må forlate ekspedisjonen.

Episode 6

Lagene fikk i oppdrag å velge ut de to stykker de mente var den minst intelligente og den kjedeligste på laget. Lag sør valgte Francois som den kjedeligste og Pål Erik, mens lag X valgte Peder som den kjedeligste og Kathrine Pehrsson som den minst intelligente. De to utvalgte på hvert lag utkjempet så en kappestrid innen logikk. Francois og Pål Erik fra lag sør vant og fikk dermed spise en masse fastfood i premier.

Lag X tapte robinsonkampen og måtte derfor i øyrådet. Severin og Marita lå ann til å få flest stemmet, men før avstemningen opplyste Christer at de skulle stemme på to stykker og at disse skulle kjempe mot hverandre like etterpå. Severin og Marita fikk flest stemmer og måtte derfor kjempe mot hverandre i en slags gjettekonkurranse der de trakk hvert sitt horn ut av en hodeskalle. Den som trakk ut det korteste hornet hadde tapt og måtte ut av konkurransen. Marita trakk ut det korteste hornet og måtte derfor ut.

Episode 7

Kranglingen fortsetter på lag X. På lag sør har alle fått nok av Francois. Alle får beskjed om å pakke sine eiendeler og dra over til den andre siden av øya og møte på den forlatte resorten.Før sammenslåingen er det tid for den siste kappestriden mellom lagene. Lag X velger Severin, lag sør velger Francois. De skal i tillegg velge en som skal være med i kappestriden. Det blir Peder fra lag X og Christian fra lag sør. Taperen blir fredløs og får ikke delta i neste robinsonkamp og får ikke avgi stemme i øyrådet. Det blir Severin.

Deretter kommer sammslåingen og robinsonekspedisjonen blir nå en individuell konkurranse. Deltagerne blir fraktet til en ny øy, hvor det venter dem et fyrstelig måltid med grillmat og godt drikke. Mens de holder på å rigge seg til, begynner Peder å bli dårlig og må tilkalle lege. Han tror han har en punktert lunge. 2 ganger må de få lege og andre gang blir Peder tatt med til sykehus for å ta skjermbilde. De finner ikke noe galt med Peder og de andre tror det er psyken hans som setter ham ut av spill. Nå er det klart for den første individuelle robinsonkampen. Deltagerne skal spise kokosnøttlarver, innvolder, hjerne og kuøyer. Kristoffer går seirende ut av den kampen og får immunitet i øyrådet. Mon tro hva moren hans har servert ham i oppveksten.

I øyrådet er det mange som vil stemme ut Francois, men Christer overrasker med å kaste alle stemmesedlene på bålet. Han skjeller ut Peder som en pyse og sender ham hjem med beskjed om at det var 6000 som meldte seg på og så skulle han oppleve deltagere som ville ut av konkurransen.

Episode 8

Francois fortsetter å irritere og Marte vakler i troen på hvem hun skal holde med. Iris og Francois skal ut i kappestrid, en kappestrid Francois vinner og med det en kiste med 70-talls klær og fem billetter til diskobåten. Her skal det festes og danses hele natten. Men Francois velger kun å ta med Severin og Cathrine, selv om han kan ta med to til. Dette gjør Francois enda mer upopulær. De som ikke får være med er glad for å slippe Francois en hel kveld og beskylder ham for å være mentalt som en fjortenåring.

Robinsonkampen er en brytekamp på en flåte. Det gjelder å være sistemann igjen på flåten. På flåten til gutta blir Christian sistemann, hos jentene er det Iris. De to skal deretter kjempe om robinsonstatuetten og immunitet i øyrådet. Christian går seirende ut av robinsonkampen, mens Francois som var førstemann i vannet blir fredløs og mister stemmeretten i øyrådet.

Øyrådet blir en overraskelse preget av taktisk stemmegivning. Det viser seg at Iris og Kristoffer får stemmene fra hver sin allianse. Det står tre tre mellom Iris og Kristoffer, men de to siste stemmene går til Iris og dermed er det Iris som må forlate øya.

Episode 9

Det har snart gått en måned. Deltagerne blir lenket sammen to og to, og må spise, sove og gå på do sammen. Kun de som holder ut sammen, får være med å kjempe i kappestriden. Kristoffer blir lenket sammen med Marte, som dolket ham i ryggen i det forrige øyrådet, men vinner likevel kappestriden. Han kan velge mellom å gi alle en boks med nudler eller å invitere med seg en person på en romantisk middag på en annen øy. Kristoffer velger til alles overraskelse å invitere med seg Marte på middag. Kanskje ikke så dumt med hensyn til senere stemmegivning.

I Robinsonkampen vil Francois gjøre det han kan for å vinne immunitet for han skjønner at han er i en utsatt posisjon. Men det er Christian som går seirende ut av kampen og får immunitet, mens Pål blir fredløs og uten stemmerett i øyrådet. Det taktiske spillet og allianser blir en stadig viktigere del av konkurransen.

I øyrådet åpner stemmegivningen med en stemme hver til Marte, Francois og Kristoffer, men det ender med fire stemmer til Francois og dermed er turen kommet for Francois til å forlate ekspedisjonen.

Episode 10

Hjemlengsel og mangel på kontakt med nære og kjære preger nå flere av deltagerne. Lina øyner muligheten for å ringe hjem til kjæresten sin når hun ser en mobiltelefonkiosk komme gående på stranden. Alle tror at vinneren av kappestriden vil få mulighet til å ringe hjem, men det skal vise seg å være noe mye mer i vente. I all hemmelighet har TV3 fløyet kjærester, venner og familie til Malaysia for at deltagerne skal konkurrere om å få møte dem. I kappestriden skal deltagerne balansere på ett ben på en påle. Kathrine bruker sin erfaring fra turningen og går seirende ut av kappestriden og får møte sin bestevenninde, Marte. I tillegg kan hun velge en person til som også skal få møte en hjemmefra. Den heldige blir Marte som får besøk av samboeren sin, Geir. Lina får trøstepremien, som er en tre minutters telefonsamtale med kjæresten sin. Pål freaker helt ut når han ser kjæresten sin, kaster seg på sjøen og svømmer ut til båten med alle hjemmefra og får et kyss av kjæresten sin. Ifølge pålitelige kilder fulgte alle de andre deltagerne etter Pål og fikk vekslet noen ord med sine respektive.

Det skal på nytt kjempes om immunitet. Robinsonkampen går ut på å tømme et rør med baller. Den som først ryker ut er Severin, som blir fredløs og ikke får stemmerett i øyrådet, mens Kristoffer vinner Robinsonkampen og immunitet.

Det skal vise seg å bli et annerledes øyråd. Denne gangen skal deltagerne stemme på to deltagere som de ønsker skal fortsette i ekspedisjonen. Den som får færrest stemmer er ute av ekspedisjonen. Christer oppfordrer deltagerne til å tenke smart, taktisk og langsiktig. Det er kun Pål og Kathrine som ikke får noen stemmer og de må dermed ut i duell. Denne vinner Kathrine og dermed er det slutt på ekspedisjonen for Pål.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]