Robin Hood (2018)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Robin Hood
Generell informasjon
SjangerActionfilm
Utgivelsesår2018
Prod.landUSA
Lengde114 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiOtto Bathurst
ManusforfatterDavid James Kelly
MusikkJoseph Trapanese
Foran kamera
Hovedrolle(r)Taron Egerton
Jamie Foxx
Ben Mendelsohn
BirollerEve Hewson
Jamie Dornan
Annen informasjon
Prod.selskapSummit Entertainment
DistributørLions Gate Films
Premiere21. november 2018 i USA
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Robin Hood er en amerikansk action-eventyrfilm fra 2018.

Regissør var Otto Bathurst, og manus ble skrevet av Ben Chandler og David James Kelly. Noen av hovedrollene spilles av Taron Egerton, Jamie Foxx, Ben Mendelsohn, og Jamie Dornan. Robin Hood ble publisert i USA av film-studioet Lionsgate Films, den 21. november 2018.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Lord Robin av Loxley, en velstående britisk aristokrat og en engelsk langbue-mester, er bosatt i Nottingham-området og nyter et godt liv sammen med sin kjæreste Marian. Men Robin Hood får ordre fra den korrupte sheriffen av Nottingham for å slåss under Det tredje korstog mot Sarasenere. Etter fire år borte fra hjemlandet, blir Robin Hood alvorlig desillusjonert av korstogene når han ikke klarer å forhindre at sjefen hans, Guy of Gisbourne, planlegger å henrette en rekke ubevæpnede fanger - inkludert en ung tenåringsgutt, til tross for bønner fra guttens far.

Når Robin han endelig kommer tilbake til Nottingham, får Robin Hood vite fra sin tidligere venn «Friar Tuck» at sheriffen i Nottingham fikk Robin Hood offisielt erklært død to år tidligere for å beslaglegge Robins land og rikdom. Dette bruker sheriffen til å fortsette å finansiere krigsinnsatsen etter ordre fra den korrupte kardinalen. Sheriffen tvangssendte også en rekke innbyggere fra Nottingham i eksil, fra området og inn i kull-gruvene på den andre siden av en stor elv.

Robin Hood oppdager også mer om hvordan vanlige innbyggere fra Nottingham planlegger å for alvor reise seg mot disse korrupte myndighetene, som undertrykker og utnytter folket. Robin får også vite at Marian nå er involvert med motstandsbevegelsens aspirerende unge leder, Will Tillman. Men Robin blir forhindret fra å komme i kontakt med Marian igjen. Robin, og hans medsammensvorne, ønsker å avslutte hele konflikten ved å stjele tilbake alle pengene som ble tatt fra befolkningen for å finansiere kirkens konflikter. Marian oppsøker Robin når hun oppdager at han virkelig er i live. Men Robin blir rådet til å aldri fortelle henne om de egentlige planene deres, for hennes egen beskyttelse.

Gjennom et utmattende treningsregime ved sin nå nedslitte herregård, utvider og forbedrer Robin Hood sine ferdigheter innen blant annet bueskyting og nærkamp. Han begynner å stjele alle rikdommene som sheriffen har presset ut fra byens innbyggere, og får kallenavnet «The Hood» samtidig som han forsøker å skjule disse aktivitetene. Under en fest, til kardinalens ære, hvor Robin, Marian og vennen Will, oppdager Marian og Robin at hele konflikten er et triks fra kirken, som også finansierer de sarakanske militante. Kirken planlegger å beseire den engelske kongen, og kreve total makt over hele England etter hans død.

Marian oppdager at «The Hood» egentlig er Robin, ved å gjenkjenne stemmen hans. Little John blir tatt til fange av Guy of Gisbourne og utsatt for tortur av sheriffen, men nekter å avsløre Robin Hoods egentlige identitet. Will leder et opprør for å distrahere sheriffens håndlangere, samtidig som Robin Hood avskjærer en vogn som skal frakte sheriffens enorme formue ut av Nottingham. Disse pengene skal etter planen leveres til det sarakanske militæret. Robin Hood leder deretter byens innbyggere, i en konflikt mot sheriffen og hans korrupte styrker. Under konfrontasjonen deler Robin et kyss med Marian, som Will blir vitne til. Will blir deretter alvorlig skadd på grunn av en eksplosjon. Desillusjonert av Marians svik, forlater han henne og hele revolusjonen.

Men når tidevannet i slaget for alvorlig begynner å snu i sheriffens favør, overgir Robin Hood seg for å unngå ytterligere blodsutgytelse av befolkningen. Han blir deretter ført til sheriffens slott for å bli henrettet. Men en av vaktene i området viser seg å egentlig være Little John. Robin Hood og Little John klarer å flykte, og blir gjenforent med Marian og områdets innbyggere som hjelper de fredløse med å søke tilflukt som fredløse i Sherwood Forest, og dele ut deres gjenvunnede penger og andre verdisaker tilbake til befolkningen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Taron Egerton.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]