Robert DeBlieux

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Robert DeBlieux (født 26. januar 1933, død 31. januar 2010), var en historiker, maler, forfatter, forretningsmann og en tidligere demokratisk borgermester i Natchitoches, den eldste byen i den amerikanske delstaten Louisiana.

I 1956 mottok DeBlieux en bachelorgrad i kunst og historie fra Northwestern State University (som da het Northwestern State College) i Natchitoches. DeBlieux tjenestegjorde i det amerikanske militæret fra 1956 til 1958, og var stasjonert i Vest-Tyskland. I 1960 fikk han grad i Master of Science i rådgivning og psykologi fra Louisiana State University som ligger i Baton Rouge. På begynnelsen av 1960-tallet, ble DeBlieux ansatt på kriminalomsorgens kontoret til domstolen Natchitoches Parish Juvenile. Fra 1965 til 1976 var han selvstendig næringsdrivende og hadde en virksomhet innenfor detaljhandelen.

I 1976 ble DeBlieux valgt til ordfører for å etterfølge W. Ray Scott, som hadde hatt denne posisjonen i de foregående seksten årene. DeBlieux ble beseiret under gjenvalget som ordfører i 1980 av demokraten Joe Sampite som var innsatt som ordfører frem til 2000. DeBlieux var medlem av Natchitoches Christmas Festival Committee, en stor begivenhet i det sentrale Louisiana som avholdes på den første lørdagen i desember, og trekker titusener av besøkende til denne kommunen. DeBlieux døde plutselig av en hjerneblødning i januar 2010 på et medisinsk senter bare fem dager etter hans 77nde bursdag.