Robert DeBlieux

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Robert DeBlieux
Født26. jan. 1933Rediger på Wikidata
Natchitoches
Død31. jan. 2010[1]Rediger på Wikidata (77 år)
Baton Rouge
BeskjeftigelseHistoriker, kunstmaler, politiker Rediger på Wikidata
Utdannet vedNorthwestern State University of Louisiana
Louisiana State University
PartiDet demokratiske parti
NasjonalitetUSA

Robert DeBlieux (født 26. januar 1933, død 31. januar 2010) var en historiker, maler, forfatter, forretningsmann og en tidligere demokratisk borgermester i Natchitoches, den eldste byen i den amerikanske delstaten Louisiana.

I 1956 mottok DeBlieux en bachelorgrad i kunst[trenger referanse] og historie fra Northwestern State University (som da het Northwestern State College) i Natchitoches. DeBlieux tjenestegjorde i det amerikanske militæret fra 1956 til 1958, og var stasjonert i Vest-Tyskland. I 1960 fikk han grad i Master of Science i rådgivning og psykologi fra Louisiana State University som ligger i Baton Rouge. På begynnelsen av 1960-tallet, ble DeBlieux ansatt på kriminalomsorgens kontoret til domstolen Natchitoches Parish Juvenile.[trenger referanse] Fra 1965 til 1976 var han selvstendig næringsdrivende og hadde en virksomhet innenfor detaljhandelen.

I 1976 ble DeBlieux valgt til ordfører for å etterfølge W. Ray Scott, som hadde hatt denne posisjonen i de foregående seksten årene. DeBlieux ble beseiret under gjenvalget som ordfører i 1980 av demokraten Joe Sampite som var innsatt som ordfører frem til 2000.

DeBlieux var medlem av Natchitoches Christmas Festival Committee, en stor begivenhet i det sentrale Louisiana som avholdes på den første lørdagen i desember, og trekker titusener av besøkende til denne kommunen.[trenger referanse]

DeBlieux døde plutselig av en hjerneblødning i januar 2010 på et medisinsk senter bare fem dager etter hans 77nde bursdag.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.digitaljournal.com[Hentet fra Wikidata]