Robbie Neilson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Robbie Neilson
Robbie Neilson.jpg
Født19. juni 1980[1] (39 år)
Paisley
Beskjeftigelse Fotballspiller, fotballtrener
Nasjonalitet Storbritannia
Høyde173 centimeter
Posisjonforsvarsspiller

Robbie Neilson (født 19. juni 1980 i Paisley i Renfrewshire) er en tidligere skotsk fotballspiller og nåværende fotballtrener. Han er for tiden trenger for den engelske League One laget Milton Keynes Dons.

Neilson spilte i forsvar mens han var aktiv spiller, og startet sin karriere som seniorspiller i Hearts, og spilte 200 kamper i Scottish Premier League (SPL) og vant Scottish Cup i 2006 med denne klubben. Tidligere i karrieren hadde Neilson blitt lånt ut til klubber i Scottish Football League (SFL) som Cowdenbeath og Queen of the South.

Etter å ikke ha fått fornyen kontrakten med Hearts, forlot Neilson denne klubben og flyttet til den engelske Championship-klubben Leicester City i 2009. Etter rundt et år i denne klubben, ble han satt ut av førstelaget og ble lånt ut til Brentford, og ble deretter satt på fri overgang sommeren 2011. Neilson spilte for Dundee United i 2011/2012-sesongen, og senere for Falkirk og East Fife. Han ble hovedtrener i Hearts i 2014, og vant Scottish Championship i sin første sesong.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ transfermarkt.com, 9. okt. 2017, Robbie Neilson, 12603

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]