Roald Stensby

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Roald Stensby
Født24. september 1940 (77 år)
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Norge

Roald Stensby, (f. 24. september 1940 i Oslo og oppvokst på Sagene), er en norsk musiker innenfor rock. I 1959 ble han først nr. 2 i Oslomesterskapet og senere på året både norsk og nordisk mester i rock. Disse arrangementene med tusenvis av ble arrangert på Jordal Amfi. Stensby fremførte Jerry Lee Lewis-låten «Breathless».

Sammen med Per «Elvis» Granberg og «Rocke-Pelle», tilhørte Stensby trioen som bidro til norsk rock på 1950-tallet og blant de tre som først oppnådde å få utgitt egne plater.

SitatEtter min mening er han den beste rockesangeren Norden har hatt noen gang.Sitat
Tor Åge Bringsværd[1]

Det ble gitt ut en EP med Stensby før han ble innkalt til militærtjeneste høsten 1960. Da han ble dimittert var den første, norske rockebølgen allerede over. Egil Monn-Iversen hadde gitt ut «Heartbreak Hotel» med Elvis Presley i Norge[2], og Stensby la inntil videre vokalistkarrieren på hylla.

Stensbsy begynte å synge i 1958 med bandet «Rockin’ Jailers» og senere med «The Rockin’ Dukes». Det ble gitt ut et par singleplater med Stensby i 1963 («Vestens rose») og 1965 («Tindrende øyne»), men Stensby gjorde seg best på engelsk, og med disse utgivelsene sluttet platekarrieren hans. Stensby har siden arbeidet med markedsføring og reklame i flere, større norske selskaper, blant annet Heltberg Creative Service , Batesgruppen. og Take-Off Reklamebyrå.[trenger referanse]

Utgivelsene fra 1950-tallet og noe uutgitt materiale fra Stensby er å finne på samlingene Norsk Rocks Skattkammer vol. 2 – Da rocken kom til Norge (Backstage Records) utgitt i mai 2003 og Norsk Rocks Historie Vol. 1 (NRK Universal Music, 2004).

Referanser[rediger | rediger kilde]