Rizzoli & Isles

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rizzoli & Isles
orig. Rizzoli & Isles
Rizzoli & Isles
Generell informasjon
SjangerKrim / Drama
Prod.landAmerikansk
Sesonger7
Episoder105 (liste)
Lengde45–55 min. (per episode)
Språkengelsk
Foran kamera
MedvirkendeAngie Harmon
Sasha Alexander
Brian Goodman
Jordan Bridges
Lee Thompson Young
Bruce McGill
Lorraine Bracco
Bak kamera
SkapereTess Gerritsen
Basert påRizzoli & Isles
KomponistJames S. Levine
Prod.selskapHurdler Productions
Ostar Entertainment
Warner Horizon Television
Sending
Periode12. juli 20105. sept. 2016
TV-kanalTNT
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

Rizzoli & Isles er en amerikansk krim- og dramaserie som gikk på TNT fra 2010 til 2016. Serien handler om etterforsker Jane Rizzoli og rettsmedisiner Dr. Maura Isles som sammen løser kriminalsaker i USAs storby Boston i Massachusetts. Serien er basert på Rizzoli & Isles-bøkene skrevet av Tess Gerritsen.

I Norge har serien gått på TVNorge.

Premiss[rediger | rediger kilde]

Seriens bakhistorie er inspirert av boken The Apprentice, skrevet av Tess Gerritsen. Den handler om drapsetterforsker Jane Rizzoli som etterforsker mordene av en seriemorder kalt Charles Hoyt, en gang før serien begynner. Rizzoli finner ut hvor Hoyt er, og før hun kan finne ham blir hun slått over hodet og hun besvimer. Han fester henne til gulvet med skalpeller. Når hun våkner ser vi Hoyt som gjør seg klar til å kutte strupen hennes. Rizzolis partner Korsak finner ut hvor hun er og redder henne rett før Hoyt kutter strupen hennes. Etter dette søker hun om å få en ny partner, fordi hun ikke tror at Korsak kan stole på henne etter å ha sett henne så sårbar.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Hovedkarakterer[rediger | rediger kilde]

 • Angie Harmon som Jane Clementine Rizzoli. En etterforsker for Boston-politiet (BPD) for mordavsnittet. Jane er en strålende etterforsker. Hun er en guttejente, og hun kommer fra en amerikansk-italiensk familie og har en overbeskyttende mor. Hun er konkurransesøkende, spesielt overfor sin lillebror Frankie. Hun er den eldste av Rizzoli-søsknene, hun har to brødre Frankie og Tommy. Hun er bestevenn med Dr. Maura Isles. Hun er håpløs med menn og allergisk mot hunder, men hun tok inn en løshund, (som Korsak fant) og kalte henne Jo Friday. Jane har lenge kjempet for å få den samme respekten som sine kolleger. Hun er sta, og har en like sta mor (Angela), som noen ganger kan gi henne hodepine. Hun har matchende arr på håndflatene etter at Hoyt fester henne til gulvet med skalpeller i hendene, og prøvde å drepe henne. På slutten av sesong 4 finner hun ut at hun er gravid, men halvveis i sesong 5 mister hun babyen fordi hun ble overfalt mens hun passet på et vitne i en drapssak.
 • Sasha Alexander som Dr. Maura Dorothea Isles. Hun er The Commonwealth of Massachusetts sjefs rettsmedisiner, og en rettsmedisinsk ekspert som jobber for Bostons politi. Hun er Janes bestevenn. Maura er som et levende bibliotek, kommer med alltid mange fakter, uansett om de er relevant for saken de jobber med. Hun har en skilpadde som kjæledyr, som hun har kalt Brass etter en kjent rettsantropolog. Hun liker å undersøke lik, men har en tendens til å diagnostisere levende folk litt for ofte. Hun er adoptert, og har vokset opp som et enebarn av en rik familie. Hun kler seg alltid perfekt, som om hun skal på en fotoshoot. Maura er det motsatte av Jane, og de er bestevenner. Maura er sosialt tilbakestående fordi hun sier ting som de er, og er ikke redd for å påpeke feil og sykdommer. (Hun er ikke slik rundt Jane.) Ikke fordi hun vil være frekk, men fordi hun kan ikke noe for det. Maura kan heller ikke lyve, hvis hun lyver begynner hun å klø. Hun finner ut at hennes biologiske far er en irsk "Crime Boss" mens hun etterforsker døden til sin biologiske halvbror. I episoden "What Doesen`t Kill You" (3x01) at han fortalte hennes biologiske mor at hun døde den dagen hun ble født (7. august 1976). Hun besøker en gravstein med navnet "Baby Maura Doyle" på seg.
 • Lorraine Bracco som Angela Rizzoli. Angela er Jane, Tommy og Frankies mor. Hun er voldsomt beskyttende overfor barna sine, og sier at hun ikke har sovet siden den dagen Jane bestemte seg for å bli politi. Hun ønsker at Jane kunne være litt mer feminin og prøver ofte å skaffe henne en date. Hun jobber som servitør på "The Boston Police Cafe".
 • Bruce McGill som Vincent "Vince" Walter Korsak. Rizzolis tidligere partner og uoffisielle mentor. De har fortsatt et nært forhold, men Korsak er tydelig plaget av at de ikke er partnere lengre. Han blir senere forfremmet og blir en slags sjef for Jane og Barry. Han bryr seg om henne som om hun er datteren. Han elsker dyr, slipper alt han holder på med for å redde et dyr i nød. Han er spesielt glad i hunder, og liker å se på videoer av hunder på nettet.
 • Lee Thompson Young som Barold "Barry" Frost. Han er Rizzolis andre og nyeste partner. Han er flink med datamaskiner og teknologi. Han er livredd for lik, og blir kvalm av å se på blod. I sesong 5 blir han drept i en bilulykke.
 • Jordan Bridges som Francesco "Frankie" Rizzoli Jr. Frankie er Jane og Tommys bror, og han er den andrefødte i søskenklanen. Han ser opp til Jane, men liker ikke å stå i skyggen av henne eller bli sammenlignet med henne, spesielt når det kommer til jobben. Som alle menn i Janes liv er han mer beskyttende overfor henne enn hun hadde ønsket. Han er politioffiser imot sin mors ønsker. I sesong 4 blir han forfremmet til etterforsker, og begynner å ta kveldskurs i datateknologi i sesong 5 for å bli flinkere, nå som Frost er borte.
 • Brian Goodman som Sean Cavanaugh. Han er løytnanten for Bostons politi ved drapsavsnittet. Han er lojal mot Jane,og er en venn av Korsak, han er villig til å bøye reglene for sitt mannskap. Det er senere oppdaget at han mistet kona og sønnen i en brann (påsatt av Paddy Doyle), når han og Korsak nettopp hadde blitt med i politiet.

Andre rollefigurer[rediger | rediger kilde]

 • Tina Huang som Susie Chang. Susie er en senior kriminologist for Boston politiets laboratorium.
 • Idara Victor som Nina Holiday. Hun tar over etter Frost i sesong 5.
 • Donnie Wahlberg som Løytnant Joe Grant. En gammel rival av Jane som har kjent henne siden de var barn. Han gjorde ofte narr av henne, som å kalle henne "Frog-Face" (Frosketryne) og "Roly-Poly Rizzoli" fordi hun var litt lubben da hun var mindre.
 • John Doman som Patrick "Paddy" Doyle. En irsk-amerikansk "Crime boss" og Mauras biologiske far.
 • Jacqueline Bisset som Constance Isles. Hun er en kunstner og Mauras adoptivmor. Hun elsker Maura, og er lei seg for at de ikke har et veldig nært forhold.
 • Colin Egglesfield som Thomas "Tommy" Rizzoli. Han er den yngste av Rizzoli-søsknene. Han blir arrestert for å kjøre over en prest mens han var påvirket av alkohol. Han returnerer til familien sin etter å ha blitt sluppet ut av fengsel. Han blir far til en sønn, som han og Lydia kaller T.J. (Tommy Jr.). Han og Lydia slår senere opp. Han prøver å kysse Maura når han kommer tilbake for å takke henne for at hun var snill mot ham. Han utvikler en stor forelskelse på Maura når han prøver å starte et nytt liv.
 • Chris Vance som Casey Jones. En gammel flamme av Jane, som finner tilbake til hverandre i sesong 2. Han er i det amerikanske militæret tilordnet Midtøsten.
 • Darryl Alan Reed som Rondo. Rondo er mann som kan få tak i informasjon innen den kriminelle verdenen, for en pengesum. Selv om Jane først nekter å ha han som sin konfidensielle informant, blir han nyttig for Jane (for å få tak i informasjon fra den kriminelle verdenen). Han er morsom, og vet det godt selv. Han kaller Jane for "Vanilla" (Norsk: Vanilje) og "Detective Vanilla". Han kaller også Angela for "Ms. Vanilla".
 • Billy Burke som Gabriel Dean. En FBI agent som tidligere har jobbet med Jane og laget hennes. Han blir romantisk involvert med Jane, men hun slår opp med han etter han prøver å bruke henne i hans plan om å fange Paddy Doyle.
 • Chazz Palminteri som Francesco "Frankie" Rizzoli Sr. Jane , Frankie og Tommys far. Han eier et rørleggerselskap kalt "Rizzoli and sons". Han og Angela separerer og skiller seg etter sesong 1. Han prøver senere å få ekteskapet deres annullert slik at han kan gifte seg igjen i en katolsk seremoni. Han kommer tilbake senere for å fortelle de at han har prostatakreft i fase 2.
 • Matthew Del Negro som Giovanni Gilberti. En gammel klassekamerat av Jane, og en bilmekaniker. Han tror at Jane og Maura dater, noe Jane forteller han for at Maura skal slippe å bli flørtet med av han.
 • Michael Massee som Charles Hoyt. En tidligere seriemorder, som knivstakk Jane i begge hendene med skalpeller. Han forsetter å true Jane selv mens han sitter i fengsel. I sesong 1 kidnapper han og lærlingen hans Jane. Jane skyter lærlingen hans og kaster en fakkel på Hoyt, etterpå skyter Jane han hendene før hun sier "We match" (Vi matcher). I episoden "Remember me", selv om han er døende av kreft, lurte han Jane og Maura inn på sykehusrommet hans med hjelpen fra en ny lærling var målet å drepe Jane før han døde, men Jane som får overtaket dreper Hoyt med en skalpell og sier "I win" (Jeg vinner). Selv om han dør, fortsetter han å hjemsøke Jane og laget hennes.
 • Sharon Lawrence som Dr. Hope Martin. Mauras biologiske mor, som trodde Maura døde som baby. Hun er også en doktor.
 • Emilee Wallace som Cailin. Datter av Hope Martin og Mauras halvsøster. Maura donerer en nyre anonymt til henne for å redde livet hennes.
 • Alexandra Holden som Lydia Sparks. En ikke så smart dame som er høygravid når hun blir venn med Angela. De finner senere ut at barnet hun bærer på er enten Tommys eller Angelas eksmann Franks barn. De døper barnet T.J. (Tommy Jr.), etter at en test avslører at barnet er Tommys.

Episoder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]