Rivaliseringen mellom Liverpool FC og Manchester United FC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liverpool-Manchester-derbyet er mellom Englands to mest suksessfulle klubber, Liverpool FC og Manchester United har en rivalisering som har vart lenge. Det er kun åtte spillere som har gått på en direkte spillerovergang mellom klubbene, fire spillere hver vei, og den så langt siste overgangen er Phil Chisnall gikk fra Manchester United til Liverpool i april 1964 for en daværende overgangssum på ₤ 25 000.

Rivaliseringen har sine røtter i byrivaliseringen mellom Liverpool og Manchester som er Nord-Englands to største byer og Liverpool og Manchester United er også Englands to mest suksessfulle fotballag, noe som gjør at de alltid kniver om å vinne trofeer for og være størst. Begge har store byrivaler i Everton og Manchester City, men de kampene blir utranket av kampene mellom Liverpool og Manchester United. Manchester United er også rivaler med Leeds United og Arsenal, men ingen av dem kan måle seg med hatet mellom Liverpool og Manchester United.

Totalt i alle typer kamper er 203 kamper spilt mellom klubbene og slik er stillingen i innbyrdes resultater:

  • Manchester United 80 seiere, Liverpool FC 66 seiere og 57 uavgjort (oppdatert 20. oktober 2019).

Etter 11. oktober 2017 er denne rivaliseringen forbigått den av El Clásico, dette på bakgrunn av at tv-rettighetene fra England nå strekker seg over hele verden. Det har også vært spekulert i at den nedadgående populariteten til Cristiano Ronaldo samt Neymar sin overgang til PSG kan være deler av grunnen.

Den spilleren som har spilt i flest Liverpool-United-derby er den tidligere walisiske midtbanespilleren fra Manchester United, Ryan Giggs, som spilte hele 48 kamper mot Liverpool. Ser man på toppscorere i disse rivaliseringene så deler Steven Gerrard fra Liverpool pallplassen med George Wall og Sandy Turnbull[trenger referanse] fra Manchester United. Alle tre spillerne står med 9 mål i en av verdens mest populære derby.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]