Rick Springfield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Rick Springfield
Richard Lewis Springthorpe
Rick Springfield 2004 Free.jpg
Springfield på turne i 2004
Født 23. august 1949 (67 år)
South Wentworthville, New South Wales, Australia
Sydney
Yrke Sanger-låtskriver, skuespiller
Nasjonalitet Australia Australia
Språk engelsk
Sjanger Rock, Power pop, Pop rock, hard rock
Instrument Gitar, keyboard, vokalist
Aktive år 1967–
Plateselskap Capitol Records, RCA Records, New Door Records
Nettsted * Rick Springfields offisielle nettsted

Rick Springfield (født Richard Lewis Springthorpe 23. august 1949 i Sydney i Australia) er en australsk sanger, musiker, plateprodusent og skuespiller.

Springfield var sønn av en australsk karriereoffiser i det australske militæret. I 1967 droppet Rick ut av den videregående skolen for å begynne på sin profesjonelle musikkkarriere. Hans første opptreden i en profesjonell musikkgruppe var som sanger og gitarist i bandet Rock House. I 1968, skiftet bandet navn til MPD Ltd, og deretter dro han en tur til Vietnam for å underholde de amerikanske troppene som var stasjonert der under Vietnamkrigen.

Springfield var en av flere utøvere som deltok under veldedighetskonserten Live Aid. Etter utgivelsen av albumet Tao i 1985, valgte Springfield å ta en pause fra musikkinnspilling for å kunne tilbringe mer tid med familien sin og samtidig for å håndtere depresjonen som hadde påvirket ham siden oppveksten hans. Han hadde også en liten depresjon på 1970-tallet, da hans far døde av en alvorlig sykdom den 24. april 1981. Han hadde diverse karriereproblemer som fikk ham til å møte veggen og tenke på selvmord.

Som musiker var han mest kjent for hans rockesanger som for eksempel «Jessie's Girl» fra 1981 som ble nummer en på hitlistene i USA. Som skuespiller er Springfield mest kjent for rollen som Dr. Noah Drake på TV-dramaserien General Hospital som blir sendt på dagtid. Springfield var en av dommerne under den åttende Independent Music Awards som blir arrangert hvert år, for å støtte opp under uavhengige artister.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]