Rick Springfield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rick Springfield
Richard Lewis Springthorpe
Rick Springfield 2004 Free.jpg
Springfield på turne i 2004
Født23. august 1949 (70 år)
South Wentworthville, New South Wales, Australia
Sydney[1]
Beskjeftigelse Sanger-låtskriver, skuespiller
Nasjonalitet Australia Australia
Musikalsk karriere
SjangerRock, Power pop, Pop rock, hard rock
InstrumentGitar, keyboard, vokalist
Aktive år1967–
PlateselskapCapitol Records, RCA Records, New Door Records
NettstedOffisielt nettsted
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Rick Springfield (født Richard Lewis Springthorpe 23. august 1949 i Sydney i Australia) er en australsk sanger, musiker, plateprodusent og skuespiller.

Springfield var sønn av en australsk karriereoffiser i det australske militæret. I 1967 droppet Rick ut av den videregående skolen for å begynne på sin profesjonelle musikkkarriere. Hans første opptreden i en profesjonell musikkgruppe var som sanger og gitarist i bandet Rock House. I 1968, skiftet bandet navn til MPD Ltd, og deretter dro han en tur til Vietnam for å underholde de amerikanske troppene som var stasjonert der under Vietnamkrigen.

Springfield var en av flere utøvere som deltok under veldedighetskonserten Live Aid. Etter utgivelsen av albumet Tao i 1985, valgte Springfield å ta en pause fra musikkinnspilling for å kunne tilbringe mer tid med familien sin og samtidig for å håndtere depresjonen som hadde påvirket ham siden oppveksten hans. Han hadde også en liten depresjon på 1970-tallet, da hans far døde av en alvorlig sykdom den 24. april 1981. Han hadde diverse karriereproblemer som fikk ham til å møte veggen og tenke på selvmord.

Som musiker var han mest kjent for hans rockesanger som for eksempel «Jessie's Girl» fra 1981 som ble nummer en på hitlistene i USA. Som skuespiller er Springfield mest kjent for rollen som Dr. Noah Drake på TV-dramaserien General Hospital som blir sendt på dagtid. Springfield var en av dommerne under den åttende Independent Music Awards som blir arrangert hvert år, for å støtte opp under uavhengige artister.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 15. des. 2014

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]