Rick Savage

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Rick Savage
Rick Savage.jpg
Rick Savage med Def Leppard i 2007
FødtRichard Savage
2. desember 1960 (57 år)
Sheffield, England
Utdannet ved Tapton School
Beskjeftigelse Bassist, fotballspiller, gitarist
Nasjonalitet Storbritannia
Medlem av Def Leppard
Sjangerhard rock, heavy metal, rock
Instrumentbass
Aktive år1977–
Nettstedwww.defleppard.com
Ensemble(r)
Def Leppard
Tidligere band
Atomic Mass

Richard «Rick» Savage (født 2. desember 1960 i Sheffield i England) er en britisk bassist, gitarist, keyboardist, og låtskriver. Han er mest kjent som medlem av hard rock-bandet Def Leppard. Av sine bandkollegaer blir han kalt Sav for å unngå forvekslinger med bandets andre Rick, trommeslager Rick Allen.

Savage lærte seg å spille gitar i tidlig ungdom, samtidig som han prøvespilte for fotballaget Sheffield United – til tross for at han holdt med naborivalene Sheffield Wednesday. Han valgte etterhvert musikken og ble med som gitarist i et lokalt coverband, Atomic Mass, der Joe Elliott var vokalist og Pete Willis var gitarist.

I november 1977 skiftet bandet navn til Deaf Leopard, et navn Joe Elliott hadde funnet på. Trommeslager Tony Kenning foreslo en modifisering: Def Leppard, fordi det da minnet litt om Led Zeppelin. Etter at to bassister sluttet i rask rekkefølge, fant Savage ut at han kunne prøve seg på bass selv.

I 1994 fikk Savage Bells parese – en lammelse i ansiktet. Han ble raskt friskmeldt, men mener selv at han merker deler av dette når han blir sliten.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

se Def Leppards diskografi