Richmond (Victoria)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Richmond
Richmond Town Hall 001.JPG
LandAustralia Australia
DelstatVictoria Victoria
StorbyområdeMelbourne
LokalstyreCity of Yarra
Oppkalt etterRichmond Hill
Postnummer3121
Areal3,8 km²
Befolkning22 475 (2006)
Bef.tetthet5 914,47 innb./km²
Høyde o.h.20 meter
Kart
Richmond
37°49′23″S 144°59′53″Ø

Richmond er en bydel i Melbourne i Australia. Den ligger 2 km sørøst for Melbourne sentrum og ligger i lokalstyret City of Yarra. Ved folketellingen i 2006 hadde Richmond 22 475 innbyggere.

Tre av de 82 stedene som har blitt utpekt som Major Activity Centres i Melbourne 2030-planen ligger i Richmond og er handlegatene Victoria Street, Bridge Road og Swan Street.

Bydelen har blitt gentrifisert siden starten på 1990-tallet og består av en blanding av leiligheter i konverterte lagere og fabrikkbygg, drabantblokker og victorianske rekkehus sammen med en stor handelsnæring og en minkene industrisektor. Melbournes Little Saigon ligger langs Victoria Street i Richmond. Hovedkvarteret til Nine Network ligger også i Richmond. Bydelen var kjent som en stor tekstilprodusent og denne tilknytningen finnes fremdeles gjennom de mange fabrikkutsalg (factory outlet) langs Bridge Road.

Richmond ble oppkalt etter Richmond Hill i London.

Landemerker og bygninger[rediger | rediger kilde]

Richmond inneholder en blanding av forskjellige arkiteturstiler.

Rådhuset i Richmond som ble bygget på 1880-tallet er et av landemerkene og er fremdeles i bruk av City of Yarra. Med sine mange små hus i trange gater har Richmond noen av Melbournes beste eksempler på privatbolig arkitektur fra de fleste periodene.

Sport[rediger | rediger kilde]

Richmond er hjemsted til den australske fotballklubben Richmond Football Club (Tigers) som spiller i Australian Football League. Klubben spiller sine hjemmekamper ved MCG som ligger rett utenfor bydelsgrensen og tiltrekker seg vanligvis mer enn 40 000 tilskuere (så mange som 80 000 under viktige kamper). Klubbens administrasjon, treningsbane og tidligere hjemmebane er Punt Road Oval.

Richmond har også en fotballklubb Richmond SC som spiller i Victorian Premier League. Richmond SC spiller sine hjemmekamper ved Kevin Bartlett Reserve i Burnley.

Utdanning[rediger | rediger kilde]

Richmond har tre High school (St. Kevin's College, Lynal Hall Community School og Melbourne Girls' College) og tre barneskoler (Richmond Primary School, Richmond West Primary School og Yarra Primary School.

Melba Memorial Conservatorium of Music som ligger under Victoria University ligger i York Street i Richmond.

Transport[rediger | rediger kilde]

Richmond betjenes av fem jernbanestasjoner, sju trikkelinjer og en busrute.

Trikkelinjene 24 og 109 går langs Victoria Street, 78 og 70 langs Church Street, 48 og 75 langs Bridge Road og 70 langs Swan Street.

Hovedjernbanestasjonen i Richmond er Richmond jernbanestasjon som er overgangstasjon for alle pendertoglinjene til de østlige og sørøstlige forstedene. Andre jernbanestasjoner i Richmond er Burnley, East Richmond, North Richmond og West Richmond.