Richard Laymon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Richard Laymon
Født14. januar 1947
Chicago
Død14. februar 2001 (54 år)
Los Angeles
Utdannet ved Willamette University, Loyola Marymount University
Beskjeftigelse Skribent, science fiction-forfatter
Nasjonalitet USA

Richard Carl Laymon (født 14. januar 1947, Chicago, Illinois, død 14. februar 2001) regnes av mange som en av Amerikas (og verdens) fremste skrekk/horror-forfatter. Den amerikanske horror-forfatter foreningen har oppkalt en av sine priser etter ham.

Laymon hadde en BA i engelsk litteratur fra Willamette University, Oregon og en MA i engelsk litteratur fra Loyola University, Los Angeles. Familien flyttet tidlig til California hvor Laymon tilbrakte resten av sitt liv. Laymon døde av et massivt hjerteinnfark og etterlot seg kone (Ann) og datter (Kelly).

Laymon var tidlig uheldig med valg av agent/forleggere, noe som førte til at han ikke er spesielt anerkjent på hjemmebane, men på grunn av en dyktige engelske forlegger og en rekke small-press utgivere i statene så har han oppnådd svært godt ry verden over. Likevel har han aldri vært oversatt til norsk. Flere av bøkene hans har oppnådd kult-status og er svært vanskelig tilgjengelig.

Laymon skrev over 60 noveller og over 30 bøker og flere bøker har vunnet priser, f.eks.;

Richard Laymon skrev noen få bøker under pseudonymene Richard Kelly, Carl Laymon, Carla Laymon Inntil sin død så var han president i foreningen HWA – Horror Writers of America.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]