Richard J.A. Talbert

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Richard J.A. Talbert
Født26. april 1947[1] (72 år)
Storbritannia
Utdannet ved Corpus Christi College (–1972), The King's School
Beskjeftigelse Forfatter, historiker
Nasjonalitet Storbritannia, USA
SpråkEngelsk
Utmerkelser Guggenheim-stipendet (2000)[2], Goodwin Award (1985), Institute for Advanced Study (19781979), Society for Classical Studies (1999)
Periode1971 -
SjangerHistorie

Richard John Alexander Talbert (født 1947) er en engelsk-amerikansk forfatter og professor i historie. Han er en ledende forsker på oldtiden og antikkens geografi og på oppfattelsen av rom i oldtidens verden ved Middelhavet.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Talbert fikk sin utdannelse ved Corpus Christi College ved University of Cambridge, hvor han fikk sin doktorgrad i 1972. Talbert var ansatt i fakultetene ved Queens University, Belfast og McMaster University i Ontario, Canada. Talbert er en ledende forsker på antikkens geografi og området rundt Middelhavet. Talbert er leder av rådet for Ancient World Mapping Center, som er basert ved University of North Carolina, hvor han også er ansatt som professor. Blant hans vitenskapelige arbeider er sammenstillingen av Barrington Atlas av den greske og romerske verden (Princeton, 2000), som han ble tildelt Association of American Publishers Award i 2000 for, for beste faglige eller vitenskapelig flerbinds oppslagsverk i humaniora.

Bibliografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]