Richard Hatch

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
For den amerikanske vinneren av Survivor, se Richard Hatch (Survivor-deltaker)
Richard Hatch
RichardHatch.jpg
Født Richard Hatch
21. mai 1945 (71 år)
USA Santa Monica, California, USA
Nasjonalitet USA
Aktive år 1996 -
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Richard Hatch (født 21. mai 1945 i Santa Monica i California) er en amerikansk skuespiller. Han er mest kjent for sin rolle som "Tom Zarek" i den siste versjonen av science fiction-serien Battlestar Galactica og som "Captain Apollo" i den opprinnelige versjonen av tv-serien Battlestar Galactica.

Skuespillerkarriere[rediger | rediger kilde]

Hatch begynte sin karriere ved the Los Angeles Repertory Theater. Han spilte på off-Broadway i flere stykker og musikaler og vant OBIE Award for sitt arbeide i PS Your Cat Is Dead i Chicago. Han spilte også i flere amerikanske såpeoperaer som Dynastiet, All My Children og Santa Barbara.

Battlestar Galactica[rediger | rediger kilde]

Hatch spilte rollen som «Captain Apollo» i den første utgaven av Battlestar Galactica fra 1978. Han har også vært med på å skrive en serie med bøker basert på Battlestar Galactica der hans første karakter «Captain Apollo» erstatter «Adama» som leder av Galactica.

I 2003 ble TV-serien fra 1970-tallet, Battlestar Galactica brakt tilbake til live, selv om det i første omgang var i form av en tre timer lang miniserie. Hatch var i utgangspunktet skeptisk til den nye utgaven, men endret etterhvert syn. Miniserien ble etterhvert en pilot for den nye science fiction-serien Battlestar Galactica og Hatch dukket tidlig opp i rollen som «Tom Zarek», en politisk aktivist og dømt terrorist som etterhvert klarer å komme seg inn i den politiske ledelsen i flåten. Battlestar Galactica ble filmet for det meste i Vancouver i Canada og varte i fire sesonger, med Hatch med i alle.

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

Golden Globe[rediger | rediger kilde]

  • 1979 – Nominert – Best TV Actor – Drama – Battlestar Galactica

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

Listene under er ikke komplett, se Internet Movie Database – Richard Hatch.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]