Richard Hatch

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Richard Hatch
RichardHatchSDCCJuly10.jpg
Født 21. mai 1945
USA Santa Monica, California, USA
Død 7. februar 2017 (71 år)
Los Angeles
Yrke Skuespiller, tv-skuespiller, teaterskuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år 19962017
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Richard Hatch (født 21. mai 1945 i Santa Monica i California, død 7. februar 2017[1]) var en amerikansk skuespiller. Han er mest kjent for sin rolle som Tom Zarek i den siste versjonen av sciencefictionserien Battlestar Galactica og som Captain Apollo i den opprinnelige versjonen av tv-serien Battlestar Galactica.

Skuespillerkarriere[rediger | rediger kilde]

Hatch begynte sin karriere ved Los Angeles Repertory Theater. Han spilte på off-Broadway i flere stykker og musikaler og vant OBIE Award for sitt arbeide i PS Your Cat Is Dead i Chicago. Han spilte også i flere amerikanske såpeoperaer som Dynastiet, All My Children og Santa Barbara.

Battlestar Galactica[rediger | rediger kilde]

Hatch spilte rollen som Captain Apollo i den første utgaven av Battlestar Galactica fra 1978. Han var også med på å skrive en serie med bøker basert på Battlestar Galactica der hans første rollefigur Captain Apollo erstatter Adama som leder av Galactica.

I 2003 ble TV-serien fra 1970-tallet, Battlestar Galactica brakt tilbake til live, selv om det i første omgang var i form av en tre timer lang miniserie. Hatch var i utgangspunktet skeptisk til den nye utgaven, men endret etterhvert syn.[trenger referanse] Miniserien ble etterhvert en pilot for den nye sciencefictionserien Battlestar Galactica og Hatch dukket tidlig opp i rollen som Tom Zarek, en politisk aktivist og dømt terrorist som etterhvert klarer å komme seg inn i den politiske ledelsen i flåten. Battlestar Galactica ble filmet for det meste i Vancouver i Canada og varte i fire sesonger, med Hatch med i alle.

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

Golden Globe[rediger | rediger kilde]

  • 1979 – Nominert – Best TV Actor – Drama – Battlestar Galactica

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

Listene under er ikke komplett, se Internet Movie Database – Richard Hatch.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]