Resident Evil 5

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Resident Evil 5
UtviklerCapcom
UtgiverCapcom
DistributørSteam
Humble Store
Nintendo eShop
Microsoft Store
PlayStation Store
DesignerJun Takeuchi (hovedprodusent)
Kenichi Ueda (regissør)
Masachika Kawata (produsent)
Haruo Murata (manusforfatter)
SerieResident Evil
PlattformPlayStation 3, Xbox 360
UtgivelseJA 12. mars 2009

NA 13. mars 2009

EU 13. mars 2009
SjangerSurvival Horror, Tredjepersonskytespill
ModusEn-spiller
Online co-op
FormatDVD-DL, Blu-ray
Forrige i serienResident Evil 4
Neste i serienResident Evil 6

Resident Evil 5 (kjent i Japan som biohazard 5 (バイオハザード5 Baiohazādo Faibu)) er et videospill i Resident Evil-serien, til PlayStation 3 og Xbox 360. Spillet utgitt og utviklet av Capcom, og kom i salg internasjonalt den 13. mars 2009.[1] Spillet vil også støtte «co-op modus» over Internett, også en «Split-screen co-op modus».[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen foregår i en del av Afrika, og i hovedrollen har vi Chris Redfield fra det opprinnelige Resident Evil-spillet. Han jobbet for S.T.A.R.S dengang, men har nå blitt en del av BSAA America (forkortelse for «Bioterrorism Security Assessment Alliance») i Resident Evil 5. Han vil bli fulgt av Sheva Alomar som jobber for BSAA Africa. Chris og Shevas oppdrag er å hjelpe Alphateam, og stoppe en terrorist kalt Irwing. De mislykkes i dette da teamet har blitt utslettet av et monster kalt Uroboros. Etter å ha stekt Uroboros møter Chris og Sheva Bravoteamet. Herfra velger Bravoteamet å gå inn, mens Chris og Sheva skal ta Irwing. Da dette slår feil og bare lederen for Bravoteamet overlever, følger Chris og Sheva Irwing ut på åpent hav der de endelig greier å stoppe ham. Før han dør forteller han at de vil finne alle svarene på en øy. På øya gjør de en rekke oppdagelser, og et møte med Chris' fiende Albert Wesker. Han har også tatt Jill Valentine, Chris' tidligere partner, under sin kontroll. Etter et kort møte og en intens kamp, drar Albert Wesker videre på et hangarskip. Etter å ha reddet Jill, drar Chris og Sheva etter, og fjerner Weskers lakei Exelia. Herifra er det bare ett oppdrag igjen for Chris, og det er å drepe Wesker. Etter en lang kamp ender det med at Wesker muterer og dør.

Kontroverser[rediger | rediger kilde]

Trailer for Resident Evil 5 som ble vist fram på E3-messen i 2007 skapte kontroverser. Traileren som viste en hvit mann drepe fiendtlige afrikanere. En redaktør i nyhetsmagasinet Newsweek, N'Gai Croal, hevdet at traileren var preget av typiske rasisme.[3] Den andre traileren som ble vist fram noen måneder senere avslørte en mer blandet etnisk gruppe av fiender.[4] Capcom har uttalt at spillets innhold har ikke blitt på noen måte endret av kritikken, og at de er kun i underholdningsbransjen og lager ikke spill med hemmelig agenda.[5] [6]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Resident Evil 5 coming March 13, 2009», GamePro.com
  2. ^ Online co-op i «Resident Evil 5», VG Nett
  3. ^ Godinez, Victor (12. april 2008): «Zombies in 'Resident Evil 5' become issue of race». Dallas Morning News
  4. ^ IGN.com, stabartikkel (9. juli 2008): «Resident Evil 5 Update». IGN
  5. ^ Gapper, Michael (23. oktober 2008). «Capcom's Masachika Kawata on co-op, controls, Shinji Mikami and BioShock.». Computer and Video Games. Besøkt 11. november 2008. 
  6. ^ Whiteside, Craig (12. desember 2008). «Resident Evil 5 (PC) - Official Release Date». Resident Evil - News. CAPCOM. Arkivert fra originalen 28. desember 2008. Besøkt 12. desember 2008.  Arkivert 28. desember 2008 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]