Renminuniversitetet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Renminuniversitetets hovedbygning

Renminuniversitetet, eller Kinas Folkeuniversitet, eller Renmin University of China (RUC), (kinesisk: 中国人民大学, pinyin: Zhōngguó Rénmín Dàxué, kalt 人大 Réndà) er et nasjonalt universitet i Beijing i Kina.

Det tilhører gruppen av eliteuniversiteter som støttes av Prosjekt 211.

Historie[rediger | rediger kilde]

Forløper for universitetet var Shaan Bei offentlige skole som ble opprettet av Det kinesiske kommunistparti i 1937 under den annen sino-japanske krig. Senere ble navnet Nordkinas forente universitet og så Nordkinas universitet.

Kinas Folkeuniversitet ( rénmín = folk) ble offisielt opprettet i 1950 som Folkerepublikken Kinas første nasjonale universitet. Opprinnelig var tanken at dette universitetet skulle bli landets fremste, men den ambisjonen fikk man etter kort tid et mer avslappet forhold til. Universitetet er ikke desto mindre havnet i det absolutte toppskikt. Det har i dag (2007) 23 fakulteter og 13 forskningsinstitutter. I et nasjonalt rangeringssystem for universiteter havner en rekke av Renmin-universitetets fakulteter som regel på førsteplass.

Universitetet har hovedcampus i Zhongguancungaten i Beijings Haidiandistrikt. Det ligger bare fem til ti minutters kjøretid unna en rekke andre ledende universiteter, som Pekinguniversitetet, Tsinghuauniversitetet, Beijings teknologiske institutt og Beijing Foreign Studies University. Det er også mindre enn ti minutter fra både det gamle sommerpalasset og det nye sommerpalasset.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]