regjeringen.no

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Regjeringen.no
Nettstedregjeringen.no (nb)
regjeringen.no (se)
regjeringen.no (en)
Kommersielt?Nei
Type nettstedOffentlig
Tilgjengelige språkbokmål
nordsamisk
engelsk
Eier(e)Norges regjering
Utgitt avDepartementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon
Lansert12. februar 2007
Nåværende statusAktiv

regjeringen.no er den norske regjeringens offisielle nettsted. Nettstedet legger ut på nett de fleste offentlige dokument som departementene og Statsministerens kontor publiserer, og legger dessuten ut pressemeldinger om saker som regjeringen arbeider med. Nettstedet legger også ut dokumenter sendt til departementene som er ment for offentlig publisering, slik som høringsuttalelser og enkelte brev, samt rapporter og oppdragsforskning bestilt av regjeringsapparatet.

Redaksjonell profil[rediger | rediger kilde]

Nettstedet publiserer pressemeldinger, nyheter, og regjeringsdokumenter. Siden 2010 har nettstedet eksperimentert med artikler med mer personlig avsender på subdomenet blogg.regjeringen.no. De fleste større dokument publiseres både i en PDF-versjon og som enkeltsider med en HTML-side per kapittel, fra 2012 legges lengre dokument ut i e-bokformatet EPUB. PDF-versjonen er identisk med papirversjonen av dokumentet.

regjeringen.nos publiseringsløsning har støtte for fasettert søk, som vil si at brukere kan søke etter dokumenttype, filtrere etter dato eller departement som har publisert dokumentet. Søkeboksen kan enten søke innen et departement, eller globalt i alle dokumentene publisert på regjeringen.no.

Historikk[rediger | rediger kilde]

regjeringen.no ble lansert som regjeringens nye offisielle nettsted 12. februar 2007 og erstattet Offentlig dokumentasjon og informasjon i Norge (Odin). Odin.no ble lansert som et prøveprosjekt 1. august 1995 og etablert som en permanent tjeneste fra 1998. Nettstedet hadde redirect til adressen odin.dep.no og brukte publiseringsverktøyet Mogul Publishing, der innholdsleverandørene publiserte artikler med utgangspunkt i dokumenter lagd i Microsoft Word. Norsk Regnesentral gjennomførte i 1997 en ekstern evaluering og brukerundersøkelse. Konklusjonen var at tjenesten «trass i svakheter og mangler må betraktes som en verdifull tjeneste som fyller viktige behov både for politiske myndigheter, forvaltningen og publikum». Statens forvaltningstjeneste fikk av Arbeids- og administrasjonsdepartementet det operative ansvaret for at videreutviklingen av Odin ble gjennomført i tråd med regjeringens beslutning og anbefalinger.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]