Raymond Henriksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Raymond Henriksen
FødtRaymond David Henriksen
6. april 1988 (32 år)
Oslo, Norge
Beskjeftigelse Skuespiller, sangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Aktive år2000 -
IMDbIMDb

Raymond David Henriksen (født 6. april 1988) er en norsk skuespiller, dubber og musiker fra Ellingsrud i Oslo. Han er kanskje mest kjent for rollen som Knut i Olsenbanden jr.-filmene og rap-duoen KeSera som blant annet deltok i Melodi Grand Prix. Deres mest kjente hit er "Ubesvart Anrop".

Raymond har tidligere vært med i boybandet L8R. Han har også dubbet filmene Harry Potter, High School Musical og Cloud 9. Raymond var med i Julemorgen i 2000, og intervjuet blant annet Christian Ingebrigtsen.

Hans bror, Robert Henriksen, jobber for TV 2 Nyhetene i New York.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

År Film Rolle
2000 Dagen etter i dag Runar
2001 Olsenbandens første kupp Knut
2002 Olsenbanden jr. går under vann Knut
2004 Olsenbanden jr. på rocker'n Knut

Musikk[rediger | rediger kilde]

Raymond og Nahom begynte tidlig å lage musikk sammen, og da i de i 2006 skulle på guttetur sammen til Gran Canaria spilte de to spontant inn en låt som de kalte ”Gran Canaria”, bare 5 timer før avreise. Etter at de spilte låten for venner og bekjente ble Raymond og Nahom spurt om de kunne lage russe-låter som skulle bli spilt på russe-busser. Guttene fikk gode tilbakemeldinger på at musikken de lagde gjorde at folk kom i stemning og i partyhumør. De to bor nå sammen i Oslo, og foruten musikk, er de opptatt av fotball, snowboard og å være sammen med felles venner. Raymond og Nahom er glad i å feire ting som bør feires skikkelig, som bursdager og andre happeninger.

"Party" Teksten til låten er skrevet av KeSera, og tematisk er låten inspirert av å det å ha det kult sammen med alle som vil være med, en veldig inkluderende låt. Guttene liker å feire livets oppturer, noe som er kommer godt til syne på ”Party” låten.

William Larsen, bedre kjent som Nasty Kutt har produsert og lagt på beats på ”Party”. Nasty Kutt har bidratt på og produsert en rekke låter for artister som Onkl P, el Axel, Phillip og Don Martin.

Thomas Ewel og Robin Nordahl har komponert melodien til låten. Robin Nordahl har skrevet, produsert og vært delaktig i produksjoner for en rekke artister både i Norge og utlandet. Han har mottatt både gull og platina. Robin har tidligere vært med på tre Melodi Grand Prix produksjoner, blant annet som låtskriver i 2008. Thomas Ewel er gründer og idemaker. Han har samarbeidet med Robin Nordahl på en rekke prosjekter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

1. NRK KeSera er tidenes første rapgruppe som deltar i Melodi Grand Prix!