Ray Mercer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ray Mercer
Født4. apr. 1961Rediger på Wikidata (63 år)
Jacksonville
BeskjeftigelseBokser, kickbokser, MMA-utøver Rediger på Wikidata
Utdannet vedAcademy of Richmond County
NasjonalitetUSA
UtmerkelserWBO-tungvektsmester (19911991)[1]
Høyde185 cm
VektklasseTungvekt

Ray Mercer (født 4. april 1961 i Jacksonville, Florida) er en amerikansk bokser. Han vant OL-gull i Sør-Korea i 1988 i tungvekt. Han ble senere verdensmester i bokseforbundet WBO etter å ha slått Francesco Damiani i Atlantic City i 1991.

Han slo også Tommy Morrison med en knockout i femte runde. Det var store forventninger til Mercers videre karriere på begynnelsen av 1990-tallet, men da han tapte for den aldrende Larry Holmes og Jesse Ferguson i 1992. Begge kampene ble tapt på poeng. Hans tap mot Ferguson forhindret Mercer i å møte verdensmester Riddick Bowe. Mercer revansjerte tapet mot den antatt dårligere Jesse Ferguson på poeng i 1993.

Ray Mercer gikk så på ett nytt poengtap mot Evander Holyfield i 1995. Han bokset imidlertid mot Lennox Lewis i en ti runders kamp i New York i 1996. Mercer tapte en splittet dommeravgjørelse. Etter tapene mot Holyfield og Lewis var Mercer ute av bildet om ny tittelkamp. Han la opp i 1997 etter å ha fått diagnosen hepatitt B. En kamp mot Mike Tyson ble planlagt i januar 2002, men avlyst da Tyson i stedet takket ja til tittelkamp.

Etter comebacket valgte Mercer i stedet å bokse mot ukrainske Vladimir Klitsjko. Her ble Mercer slått i canvasen allerede i første runde. Kampen ble avgjort på teknisk knockout.

Ray «Merciless» Mercer er tidligere løytnant i den amerikanske marinen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.goliath.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]