Rave (manga)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Rave Master, eller Rave (レイヴ Reivu, rōmajisert som RAVE) er en japansk mangaserie, som er skrevet og regnet av Hiro Mashima. Serien følger tenåringen Haru Glory, som forsøker å finne de fem deler av den hellige steinen Rave, for å bekjempe den kriminelle gruppen «Demon Card» og bringe fred til verden.

Serien ble publisert i Weekly Shōnen Magazine fra iuli 1999 til juli 2005, og i 34 tankōbon av Kodansha. Mangaserien ble trykket i en engelskspråklig utgave i Nord-Amerika på lisens. Studio Deen har laget en 51 episoder lang animeserie, basert på mangeserien. Animeserien ble sendt på TBS fra 13. oktober 2001, og fram til 28. september 2002. I Norge ble serien utgitt som «Rave» i tankōbonformat av Egmont serieforlaget fra 2007 til 2009, og ble oversatt av Øyvind Kurisaki-Sagberg.[1][2]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I år 0015 ble verden ødelagt av Dark Bring, mørke steiner som gir kraftig magi med forskjellige evner til deres eiere. The Dark Brings brukes av Raregroove Kingdom, og Symphonia Kingdom kjemper mot dem med deres fem kraftige Rave-steiner. Shiba Roses, Rave-mesteren, forsøker å ødelegge Sinclaire, moren til alle Dark Brings, med de 10 bud-sverdet. Imidlertid forårsaker kjølvannet av dette en massiv eksplosjon kjent som Overdrive, og ødelegger en ti-del av den kjente verden. Shiba, beskyttet fra katastrofen av sin spesielle hund Plue, holder fast i Rave som kreves for å bruke sverdet hans. Plue og de fire gjenværende Raves blir imidlertid spredt over hele verden.

Femti år senere bor den seksten år gamle Haru Glory på den fredelige «Garage Island» sammen med sin eldre søster, Cattleya. Shiba forteller Haru at han er den andre Rave-mesteren, og overlater de 10 bud, Plue og hans Rave til ham. Haru og Plue ønsker mer makt for å beseire Demon Card, og legger ut på en reise for å finne de savnede Rave-steinene. Ved ankomst til fastlandet blir Haru snart venn med en jente som heter Elie, som ikke husker noe fra fortiden hennes. I løpet av reisen deres møter Haru motstandere fra Demon Card, som til slutt blir hans allierte - inkludert Shuda og Sieg Hart. Haru møter senere en mangfoldig gruppe allierte, inkludert Hamrio Musica, barnebarn av en smed. La Dahaka og Julia, som ser ut til å være mennesker, men som faktisk tilhører Dragon Race. Griffon Kato, en merkelig blå skapning og Plues venn. Ruby, en pingvin og en kasino-eier. Samt Belnika og Niebel.

Haru møter også Gale Raregroove, kongen av «Raregroove Kingdom» og leder for Demon Card. På Tower of Din gjenforenes Haru med sin fraværende far Gale Glory for å beseire Raregroove og avslutte Demon Card for godt. Selv om de vinner, ofrer Gale seg for å redde sønnen sin fra ødeleggelse. En tid senere dukker Raregrooves sønn, Lucia, opp og gjenoppliver Demon Card. Haru ønsker å fange Elie for å bruke den magiske energien kjent som «Etherion» gjemt i kroppen hennes Haru og hans venner får også vite om en mytisk skapning kjent som Endless, som truer menneskeheten med en annen «Overdrive» og bare kan ødelegges ved hjelp av Etherion.

Hovedpersonene[rediger | rediger kilde]

  • Haru Glory: Den andre ravemester og hovedpersonen.
  • Elie: er en gal ung dame som har mistet minnene sine, og som reiser med Haru for å finne dem siden Rave er forbundet med minnene hennes.
  • Musica: er en Silver Claimer – en som kan styre og forme sølv slik han vil. Han følger Haru fordi han vil finne og ødelegge skipet «Silver Ray».
  • Plue: Raves vokter. Er en hund selv om ingen tror det.
  • Let: er av dragefolket og følger Haru på reisen så han kan møte sterke motstandere og hjelpe til å redde verden.
  • Ruby: en slags pingvin som er ufattelig rik. Ruby liker å samle på sjeldne ting.
  • Grif: En slags geleklump som er med på reisen til Haru og de andre. han liker å tegne kart over der de er og han er litt pervers.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Mashima, Hiro (2007). Rave. Oslo: Egmont serieforl. ISBN 978-82-429-3629-5. OCLC 1028362268. 
  2. ^ Mashima, Hiro (2009). Rave. Oslo: Egmont serieforl. ISBN 978-82-429-4112-1. OCLC 1028387106. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]