Rasmus Ankersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rasmus Ankersen
Født22. september 1983[1]Rediger på Wikidata (36 år)
Beskjeftigelse Idrettsleder, fotballspiller, trenerRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata

Rasmus Ankersen (født 22. september 1983 i Herning) er en dansk forfatter og styreformann i FC Midtjylland. Ankersen har utgitt bøkene En vinders DNALeder DNAOpdragelse af en vinder, Guldminerne og Sult i paradis på Forlaget Turbulenz.

Ankersen jobber også som mentaltrener og sparringspartner for toppidrettsutøvere og ledere. En viktig basis for rådgivningen er at Ankersen har reist rundt i verden i seks måneder for å studere ekstreme prestasjonsmiljøer innen sport, blant annet jamaicansk sprint, russisk tennis og sørkoreansk golf

Ankersen er foredragsholder innen temaene motivasjon, vinnermentalitet og ledelse. I 2010 skrev Ankersen et innlegg i statsminister Lars Løkke Rasmussens bok Den danske drøm. Innlegget handlet om å skape sult i paradis, noe som ofte er tema for foredragene hans. Problemstillingen er hvordan man skal skape en brennende ambisjon uten at det er krise. I tillegg fokuserer han på at talent er overvurdert, og teknikker for å skape vinnere og motivere et team til topp prestasjoner.

Ankersen har bakgrunn som fotballspiller og innehar UEFAs A-trenerlisens. Etter at London-investoren Matt Benham kjøpte FC Midtjylland ble Ankersen hentet inn som styreformann. Duoen leder klubben med statistikk og nøkkeltall som mål på trenerens prestasjoner, ikke tabellplasseringen alene. Begrunnelsen er at tilfeldigheter kan avgjøre enkeltkamper, selv om prestasjonene isolert sett var gode nok til å vinne. I Midtjylland har tre viktige fokusområder vært å komme til flest mulig avslutninger innenfor sekstenmeteren, mye trening på dødballer og å unngå å hente spillere fra det overprisede danske markedet. I pausen på kampene mottar trenerne tekstmeldinger med statistikk som de kan bruke til å gi enkeltspillere forbedringstips til 2. omgang. Omleggingen av FC Midtjylland har ført klubben fra å være en middelmådighet i dansk fotball til å styre mot seriegull, foran mer pengesterke FC København. Benham bruker FC Midtjylland som uttestingsarena for prinsipper han vil innføre for å føre Matt Benhams andre klubb Brentford FC opp i Premier League.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ transfermarkt.com, 18. mar. 2020, 40341

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]