Rampart

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rampart
Generell informasjon
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde108 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiOren Moverman
ProdusentMichael DeFranco
Ben Foster
Lawrence Inglee
Ken Kao
Clark Peterson
ManusforfatterJames Ellroy
Oren Moverman
MusikkDickon Hinchliffe
SjeffotografBobby Bukowski
KlippJay Rabinowitz
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
Totalomsetning$1 567 905[1]
Prod.selskapAmalgam Features
DistributørMillennium Entertainment
Premiere
  • 10. september 2011 (2011-09-10) (TIFF)
  • 10. februar 2012 (2012-02-10) (USA)
Eksterne lenker

Rampart er en amerikansk dramafilm fra 2011, regissert av Oren Moverman, som også skrev manuset sammen med James Ellroy. Woody Harrelson, Ice Cube, Ned Beatty, Anne Heche, Steve Buscemi og Sigourney Weaver innehar hovedrollene. Filmen handler om politimannen Dave Brown (Harrelson) som blir tatt på fersken i å banke opp en mistenkt.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Politi-etterforsker Dave Brown har 24 år bak seg fra Los Angeles Police Department. Samtidig som han forsøker å trene opp en ny aspirant, oppfører han seg voldelig mot en mistenkt i håp om å finne plasseringen til et laboratorium som produserer metamfetamin. Dagen etter havner Brown i en mindre bil-ulykke med patruljebilen hans. Den andre sjåføren forsøker å flykte. Brown slår ham brutalt ned, og en tilskuer er vitne til dette angrepet. En video av konfrontasjonen skaper enda en kontrovers for LAPD, som allerede har problemer på grunn av en nylig skandale med korrupsjon. Assisterende distriktsadvokat oppfordrer Brown til å trekke seg fra politiet, men han nekter. Selv om Brown ikke klarte å bestå en eksamen for å bli advokat, er han fremdeles ekstremt kunnskapsrik angående rettspraksis.

Ved en pub snakker Brown med en advokat ved navn Linda. Senere møter han en tidligere politimann Hartshorn, som antyder at Brown ble satt i en felle for å distrahere media og befolkningen etter den nylige korrupsjon-skandalen. Brown møter Hartshorn igjen, og nevner at han behøver penger. Hartshorn nevner ett kortspill med høy innsats, som skal finne sted senere samme kveld. Men kortspillet blir angrepet av to væpnede menn. Brown følger etter dem, dreper en av dem, men lar den andre mannen gå. Deretter arrangerer Brown åstedet for å få det til å se ut som om han ble skutt mot. Brown innser at en hjemløs mann med kallenavnet "General" (spilt av Ben Foster) var vitne til alt sammen fra rullestolen sin.

Når Brown møter Hartshorn for å gi ham en del av pengene etter kortspillet, ber han om kilden til Hartshorns tips angående spillet. Brown mistenker at han ble satt i en felle igjen. Hartshorn nekter å nevne kilden sin. Brown møter deretter "General" for å sikre seg om at den hjemløse mannen ikke kommer til å vitne om skytingen. Dagen etter overvåker en etterforsker Kyle Timkins og konfronterer Brown. Men Brown blir stadig mer paranoid, og avhengig av narkotika ettersom presset mot ham øker. Han truer Hartshorn med en pistol, og beskylder ham for å ha forårsaket alle disse problemene mot Brown. Men den eldre mannen får et hjerteinfarkt som følge av denne konfrontasjonen.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Woody Harrelson.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Rampart (2012) - International Box Office Results - Box Office Mojo». Boxofficemojo.com. Besøkt 28. april 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]