Ramblin' Jack Elliott

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ramblin' Jack Elliott
Ramblin Jack Elliott at Knuckleheads Saloon Gospel Lounge.JPG
Født1. august 1931[1][2] (88 år)
Brooklyn[3]
Beskjeftigelse Sanger, gateartist, låtskriver, gitarist
Nasjonalitet USA
Utmerkelser National Medal of Arts

Ramblin' Jack Elliott (født Elliott Charles Adnopoz den 1. august 1931 i Brooklyn i New York City) er en amerikansk folkemusiker.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Han rømte hjemmefra som femtenåring og reiste noen måneder med en rodeo, før han etter en tid slo seg sammen med Woody Guthrie og reiste med ham som en slags læregutt.

Musiker[rediger | rediger kilde]

Elliott kjente etter hvert Guthries sanger svært godt, og lærte dem og Guthries teknikk videre både til Guthries sønn Arlo Guthrie og den unge Bob Dylan. Elliott formidlet og tolket gamle sanger til nye publikum i større grad enn han skrev selv; han fikk for vane å introdusere sanger av Bob Dylan med «her er en sang av min sønn, Bob Dylan», noe som førte til at Dylan skal ha figurert som Elliotts sønn. Elliott var med på Dylans Rolling Thunder Revue og opptrer også i filmen Renaldo and Clara, som «Longheno de Casra».

Elliott spiller akustisk gitar i tradisjonell 'flatpick'-stil, og synger ofte humoristiske, men lakoniske sanger, og spiller og munnspill. Han spiller amerikansk folkemusikk fra en rekke sjangre, deriblant country, blues, bluegrass og folk.

Tilnavnet «Ramblin'» skal ikke ha noen sammenheng med Elliotts omflakkende livsstil, men snarere at han gjenga en lang rekke fortellinger og historier før han svarte på de enkleste spørsmål.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 3. mai 2014
  2. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Ramblin' Jack Elliott, w6z61w4h
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, 15. des. 2014

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]