Ramat Gan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ramat Gan
Ranat gan.jpg
Diamantvekslingsforening
Byens logopx
Ramat Gan flag.png
Hebraisk רָמַת גַּן
Arabisk رمات جان
Navnets betydning Hagehøyder
Grunnlagt i 1921
Styresmakt By (fra 1950)
Distrikt Tel Aviv-distriktet
Befolkning 127 400 (2004)
Embetsområde 12 km²
Borgermester Yisrael Zinger
Internettside www.ramat-gan.muni.il/
Ramat Gans plassering i Tel Aviv-distriktet

Ramat Gan (hebraisk: רָמַת גַּן uttale ) er en by i Tel Aviv-distriktet, Israel, som grenser til byene Tel Aviv, Giv'atayim, Bnei Brak, Kiryat Ono og Givat Shmuel. Stedet huser Israels nasjonale fotballstadium, Bar-Ilan-universitetet, et avansert medisinsk senter (Sheba Medical Center og en nasjonalpark. Det er også stedet for ett av verdens største diamantvekselssteder, som er plasser i Israels høyeste bygning, Moshe Aviv Tower. Ordføreren er Yisrael Zinger som tiltrådte den 22. oktober 2013, han tjener etter at Zvi Bar når servert fire funksjonstid.

Historie[rediger | rediger kilde]

Ramat Gan ble etablert i 1921 som en moshava, en kommunal bosetning, med fokus på landbruk. Etter kommersiell og befolkningsvekst så ble det erklært by i 1950. Per 2004 hadde Ramat Gan 127 400 innbyggere på et område på 12 000 dunam (12 km²). Befolkningen vokste med en vekstrate på 0,7 % per år.

Ifølge Israels statistiske sentralbyrå var Ramat Gans sosioøkonomiske rangering på åtte av ti i 2001. 70,9 % av avgangsstudentene mottok vitnemålssertifikat i 2000. Det året var gjennomsnittslønnen i Ramat Gan på 6 995 INS.

Israels geografi-stubbDenne artikkelen relatert til Israels geografi er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.