Radio Sør

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Radio Sør
Eid avKristiansand Lokalradio
Slagord«Vi tar pulsen på Kristiansand»
RedaktørTore Mydland
LandNorge Norge
DekningsområdeKristiansand
HovedkvarterVesterveien 2, 4613 Kristiansand
Frekvens98,6 MHz
FormatFM
Nettradio
Tidligere navnRadio Ung
Nettsidewww.radiosor.no

Radio Sør er en kommersiell og kjedeuavhengig lokalradio med lokalt eierskap. Radiostasjonen byr på lokale sendinger døgnet rundt på frekvensen 98,6 MHz i Kristiansand, og henvender seg i hovedsak til lyttere i aldersgruppen fra 25 år og oppover. Radio Sør er en sammenslåing av tidligere Radio Ung og Radio Kristiansand, og har dermed en historie som strekker seg tilbake til Kristiansands første lokalradio i 1985 og frem til i dag.

Radio Sør samarbeider med fire andre lokalradioer i regionen: Radio Loland, Radio Lindesnes, Radio Kvinesdal og Radio Evje. Kanalens sendinger formidles på bakgrunn av samarbeidet i 13 kommuner i Vest-Agder og 3 kommuner i Aust-Agder. Samlet dekker Radio Sør et geografisk område med 160 000 mennesker.

Radio Sør er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Profilen er bygd på musikk og lokalt innhold, og skal speile det lokale nyhetsbildet, lokal musikk, lokal idrett, lokalt kultur og underholdningsliv. Radio Sør har også et tilbud til alle som ønsker å lage lokalradio på frivillig basis. Det er i dag omkring 35 frivillige medarbeidere tilknyttet radioen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]