Racing Métro 92 Paris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Racing Métro 92 Paris er en fransk rugbyklubb som ble etablert i 2001, etter en sammeslåing av rugbygruppen i den tradisjonsrike klubben Racing Club de France og US Métro. «92» kommer av nummeret til Hauts-de-Seine, tilhørende départementet til Île-de-France, som grenser til Paris mot vest. Dette er klubbens hjemmeområde. Klubben spiller 2011 i den franske mesterskapsserien i rugby union, og har også kvalifisert seg for Europacupen.

Klubben tilhører i dag fransk 2. divisjon i den franske rugbyunionen. Hjemmebanen er Stade Olympique Yves-du-Manoir, som også har vært hjemmebane for Frankrikes fotballandslag og rugbylandslag.

En av klubbene som gikk inn i samarbeidet, Racing Club de France, ble stiftet i 1882 som en av Frankrikes første friidrettsklubber. Rungby kom til som idrett i 1890, og i 1892 spilte klubben den første offisielle finalen i fransk rugbyunion. Kampen gikk den 20. mars, og Racing Club slo Stade Français 4–3 og vant det franske mesterskapet. Dommer under kampen var de moderne olympiske lekers far, Pierre de Coubertin. Racing Club de France vant det franske mesterskapet fem ganger, siste gang i 1990, men rykket ned i 1996.

sportsstubbDenne sportsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.